Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, öğretim üyeleri ve davetli konuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DÜBİT Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı, DÜBİT'in 2016 yılında altyapı destekleme ve 17025 Laboratuvar Akreditasyonu almak amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'na (MARKA) proje başvurusu yaptığını ifade etti. Değerlendirme sonucunda Merkezin 962.086,98 TL proje maliyetli "Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Güçlendirilmesi" başlıklı projesinin desteklenmeye uygun görüldüğünü belirtti. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla DÜBİT'e 29 kalem cihaz alımı ve gerekli kimyasal sarf alımı gerçekleştirildiğini söyleyen Doç. Dr. Hasırcı, Merkezin altyapısının güçlendirildiğini söyledi.
TÜRKAK 17025 laboratuvar akreditasyonu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Analizlerinde Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan Merkezin kalite hedeflerini yükselttiğine işaret eden Doç. Dr. Uğur Hasırcı, alınan akreditasyon ve yeterlilik belgesi ile bölgedeki tarım ve sanayi alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların analiz ihtiyacının karşılanarak bölgesel kalkınmaya katkı sağladıklarına vurgu yaptı. 2018 Mayıs ayı itibariyle tamamlanacak projenin kapanış törenini gerçekleştirdiklerini belirterek sözü DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş'a bıraktı.
DÜBİT'in idari yapısı ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, test ve analiz laboratuvarları ile Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi firmalarına önemli hizmetler verdiklerini ifade etti. Tasarım ve Prototipleme Merkezi'ndeki 3D yazıcılarla hayal edilenleri gerçeğe dönüştürdüklerine dikkat çeken Uğraş, Düzce'ye yönelik toprak ve su kalitesine yönelik testler de gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Özel sektöre yaptıkları analiz hizmetlerinin ve Merkez cirosunun hızla yükseldiğini dile getiren Prof. Dr. Uğraş, Tarım Bakanlığı Toprak Analiz Yeterlilik Belgesi aldıklarını ve TÜRKAK Akreditasyon Belgesi'nin de yakın zamanda kendilerine ulaşacağını söyledi.
Programda konuşan Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, DÜBİT'in çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirterek Düzce Üniversitesi ile iç çe olmak istediklerini dillendirdi. Bilime destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Şahin, desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a teşekkür etti.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, MARKA Projesi Kapanış Toplantısı'nın yeni kazanımlara başlangıç olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Başlangıçta sadece Düzce Üniversitesi'ne yönelik hizmet veren DÜBİT'in bugün yüzde 70 oranında kurum dışına hizmet sunduğunu ve bunun gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Çakar, üretilen bilginin şehirdeki insana dokunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Düzce TSO ile güzel bir işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Çakar, projeye destek olan herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Açılış konuşmalarının sonrasında, plaket takdim törenine geçildi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin'e, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu adına MARKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkan Vekili Devrim Şavlı'ya, Düzce TSO Meclis Üyesi Hayati Eğilmez'e ve Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı'ya plaketleri takdim edildi.
Plaket takdiminin ardından DÜBİT ile Düzce TSO arasında "Test Hizmetleri Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi. DÜBİT adına protokolü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO adına Tuncay Şahin imzaladı. Protokol ile Düzce TSO üyesi kuruluşlara, DÜBİT'ten analiz hizmetini indirimli şekilde alma imkanı sağlandı.

Editör: Pusula Gazetesi