Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü "Yaşadığım Şehrin Kültürünü Öğreniyorum" başlıklı konferans düzenledi.
Kutadgu Bilig Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlileri Çiğdem Sütçü ve Hilal Zengin'in sunum yaptığı programa; Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.
"Düzce'de Halk Edebiyatı ve İnanışlar "adlı çalışmada Düzce'de yaşayan 17 topluluğu incelediklerini ifade eden Çiğdem Sütçü ve Hilal Zengin kentin çok kültürlü bir yapısı olduğunu söyledi. Gerçekleştirmiş oldukları bu çalışmayla Düzce ilinde her topluluğun örf, adet, gelenek, görenek ve inanışlarını hangi ölçüde yaşattığı, hangi ölçüde farklı topluluklardan etkilendiği yerleştiği, yurt edindiği bu toprakları kendi kültürüyle nasıl şekillendirdiğine dair cevaplar aradıklarını belirttiler.
Gürcülerin, Çerkezlerin, Lazların, Kürtlerin, Romanların ve birçok kültüre ait ailelerin evlerine misafir olan Düzce Üniversitesi öğretim elemanları, toplulukların sürdürdükleri hayatı yerinde inceleyerek katılımcılarla paylaştı.
Düzce'de yaşayan bazı toplulukların toplu olarak köylere yerleşip yaşamlarını devam ettirdikleri, bazı toplulukların ise merkezde dağınık olarak yerleştiklerini ifade eden Çiğdem Sütçü ve Hilal Zengin, Merkeze yerleşip köyü olmayan toplulukların ise kültürel özelliklerini diğer topluluklara göre geçmişten bugüne taşıyamadıklarını dile getirdi.
Program sonunda kısa bir kapanış konuşması gerçekleştiren Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan, yapılan bu araştırmanın ayrıştırıcı değil, birleştirici bir özellik taşıdığını belirterek çalışmada emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi