Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Khawar Jabran'ın editörleri arasında yer aldığı "Rice Production Worldwide" (Dünya'da Çeltik Yetiştiriciliği) adlı kitap, dünya genelinde önemli yayın evlerinden Springer International'dan çıktı.
18 bölümden oluşan kitap okuyucularına; bütün kıtalarda yetiştirilen ve dünyanın en önemli üç tahılından biri olan çeltiğin üretimindeki geçmiş eğilimleri, küresel bir perspektifle mevcut çeltik üretim kültürleri ile çeltik verimliliğini arttırmak ve sürdürmek için gereken değişiklikleri anlamalarına yardımcı oluyor.
Çeltiğin kökeni, üretim tarihi, küresel gıda güvenliğinde rolü, çeltiğin fizyolojisi, dünyanın önde gelen çeltik üreten bölgeleri, önemli çeltik üretim sistemleri, çeltiğin çeşitleri ve gübre yönetimi gibi birçok konuda önemli bilginin yer aldığı kitap, çeltikte bitki koruma, çeltiğin biyoteknolojisi ve ürünler hakkında da okuyucusuna aydınlatıcı bilgiler sunuyor.
"Rice Production Worldwide" adlı eserin, içerdiği detaylı bilgilerle akademisyenlere, araştırmacılara, öğrencilere ve tarım topluluklarına fayda sağlayacak uluslararası kaynaklar arasında yerini alması bekleniyor.
Başarılı çalışmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Khawar Jabran'ı tebrik eden Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Uludağ, kitabın dünya çapında önemli bir kaynak olma özelliği taşıyacağını belirterek yapılan bu çalışmanın, Ülkemizin ve Düzce Üniversitesi'nin adını uluslararası alanda duyuracağını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi