Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Doç. Dr. Engin Eroğlu danışmanlığında hazırlanan "Tarihi Kent Meydanlarının Floristik Yönden İncelenmesi: İstanbul Kent Örneği" başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenecek projeler içine alındı. Proje, Doğa Bilimleri kategorisinde destek almaya hak kazandı.
Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hilal Özaydın'ın hazırladığı bu projeyle; asırlar boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul'daki tarihi kent meydanı niteliği taşıyan, "Beyazıt, Dolmabahçe, Eminönü, Eyüp, Galata, Ortaköy, Sultanahmet, Taksim, Tophane ve Üsküdar" meydanlarında bulunan bitkilerin floristik açıdan kentin karakteristiğine ve biyolojik çeşitliliğine olan katkılarının yanı sıra peyzaj değerlerinin belirlenmesine de olanak sağlanacak.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Hilal Özaydın, İstanbul'un tarihi yapısının peyzaj değeri olan öğelerle daha güçlü olduğunu belirterek, doğanın kentle bütünleşmesin göz önüne getirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Proje Akademik Danışmanı Doç. Dr. Engin Eroğlu ise yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin; ulusal standartlarda olduğu gibi uluslararası standartlarda da altyapılarının oluşturulması, akademik bilgi ve beceri kazanmaları için bu yönde yaptıkları projeler, sadece onların çalışmalarındaki kaliteyi değil, öğrencilikten sonraki hayatlarında da aynı kaliteyi arama çabalarını da desteklemek yönünde olacaktır. Bu bağlamda TÜBİTAK'a öğrencilerimize yönelik verdiği bu tür desteklerden ötürü teşekkür etmek isterim." şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi