Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerinin, Çanakkale Deniz Zaferi yıl dönümü dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği "Çanakkale Şehitleri Oratoryosu" gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan ile öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.
Program, Çanakkale şehitlerine mektup temalı yarışmada birinci olan Arsal Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Durmuş'un şehitlerimize okuduğu mektupla başladı. Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Çanakkale Savaşını anlatan kısa film gösterimiyle devam eden etkinlikte, Türk Dili Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerinin birlikte hazırladıkları "Haydi Oğul Git" adlı oratoryo başarıyla sergilendi. Kahramanlık destanının yazıldığı o tarihi günleri hatırlatan türkü ve şiirleri seslendiren öğrenciler, başarılı bir sahne performansı ortaya koyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Çanakkale Zaferi'nin müstesna bir zafer olduğunu belirterek bu ruhun her zaman korunması gerektiğini dile getirdi.
Çanakkale Şehitliklerini birçok kez ziyaret ettiğini ve her ziyaretinde farklı duygular yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Genç, Düzce Üniversitesi'nin bu sene 220 öğrencimizi Çanakkale Zaferi anma programı için Çanakkale'ye götürdüğünü ve her Türk gencinin de en az bir kez Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etmesi gerektiğini söyleyerek program vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andığını sözlerine ekledi. Bu tür programlarla öğrencilerin kendilerini geliştirebileceklerinin altını çizen Prof. Dr. İlhan Genç, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Programın sonunda yaptıkları başarılı çalışmalar için öğrencilere; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş ve Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi