Kurulduğu 2006 yılından bu güne gerek eğitim-öğretim, gerek bilimsel araştırma, gerekse bölgesel kalkınma gibi birçok alanda sayısız başarılar elde eden Düzce Üniversitesi, gerçekleştirdiği görkemli törenle 11. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadı.
Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 11. Kuruluş yıldönümü programına Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkan Vekili Mesude Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, il ve ilçe protokolü ile öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.
11. Kuruluş Yıldönümü Akademik Yükseltme Teşvik ve Ödül Töreni'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu özel günde tüm konukları Düzce Üniversitesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

11 yılda 30 bin öğrenciye ulaştı
Düzce Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne yaşadığı büyük gelişim hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Çakar, 3 Fakültesi, 4 bin öğrencisi ve 38 milyon TL bütçesi ile 2006 yılında eğitim hayatına başlayan Düzce Üniversitesi'nin, bu gün 14 Fakültesi, 30 bin öğrencisi ve 200 milyon TL bütçesi ile Düzce için değer ürettiğine vurgu yaptı. Lisans öğrenci sayısının ön lisans öğrenci sayısını aştığını ifade eden Rektör Çakar, 2 bin 500 akademik ve idari personeliyle, Araştırma ve Uygulama Hastanesiyle, bilimsel çalışmalarıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye hizmet vermekten gurur duyduklarını söyledi.

Düzce üniversitesi 8 kat büyüdü
Düzce Üniversitesi'nin tamamlanan, devam eden ve yapımına başlanan projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 11 yılda kapalı alan oranını 8 kat artırdıklarına dikkat çekti. 12 bin m2 alana sahip Kütüphane Binası, Ay Yıldızlı Yaşam Alanı, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi Ek Binası, 50 bin metrekarelik Botanik Bahçesi projeleri gibi önemli yatırımlara başladıklarını dillendiren Prof. Dr. Çakar, yatırımların tamamlanmasının ardından Düzce Üniversitesi kampüsünün çok farklı ve renkli bir çehreye kavuşacağını belirtti.

Büyük başarılara imza attı
Düzce Üniversitesi'nin kısa süre önce kurulmasına rağmen büyük başarılara imza attığının altını çizen Rektör Çakar, akademik teşvik sıralamasında Düzce Üniversitesi'nin, 100 üniversite içinde 10 basamak birden yükselerek 15. sırada yer alma başarısı gösterdiğini ifade etti. URAP kapsamında 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında Düzce Üniversitesi'nin birinci sıra yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Çakar, öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında ise Düzce Üniversitesi'nin 6. olma başarısı gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kapılar açık
Düzce Üniversitesi'nin "Açık Kapı Günü", "Rektör Öğrencilerle Buluşuyor", "Yemeğim Nasıl Pişiyor?" ve "Meyve Yiyorum" gibi birçok yeni uygulamayı başarıyla hayata geçirdiğini belirten Rektör Çakar, MARKA'nın desteğiyle bölgenin ilk Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi'ni Düzce Üniversitesi'nde kurduklarını, Düzce'de kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi için milli, yerli ve evrensel oyuncak üretimi sürecine de yine Düzce Üniversitesi'nin öncülük ettiğini dile getirdi.

180 Üniversitesi içinde ilk 5'te
Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesinde 180 üniversite içerinden ilk 5 üniversite arasına girme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi'nin kendi seçtiği sağlık ve çevre alanlarında Düzce'nin sürdürülebilir kalkınmasına destek olacağını ve şehrin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Düzce Üniversitesi'nin kurulmasından bugüne emek veren herkese teşekkür eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Necip Fazıl Kısakürek'in "Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Keşir; bilimle aydınlanan güzel günlerin yakın olmasını diledi
Milletvekili Ayşe Keşir, 11. kuruluş yıldönümünde Düzce Üniversitesi'nde konuşma gerçekleştirmenin çok anlamlı ve gurur verici olduğunu belirterek, Düzce Üniversitesi'nin çalışmalarını çok önemli bulduğunu ifade etti. Keşir, gelecek nesilleri yetiştirirken akademik başarıya odaklanılmasıyla birlikte eğitimcilerin; öğrencilere özgüven, ideal ve geleceği elinde tutma gayreti gibi duyguları da aşılması gerektiğine vurgu yaptı.
15 Temmuz'da TBMM'ye giden ilk milletvekillerinden biri olduğunu söyleyen Ayşe Keşir, darbe girişiminde bulunan teröristlerin Ülkemizin yarınlarına ve ikbaline kastettiğini işaret ederek, darbenin gerçekleşmesi durumunda memleketimizin 100 yıl geriye gitme tehlikesi yaşadığını sözlerine ekledi. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenin önemi üzerinde duran Ayşe Keşir, bilimle aydınlanan güzel günlerin yakın olması temennisiyle konuşmasını noktaladı.

Vali Yardımcısı Bağcı, "Şehre büyük katkısı var"
Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Üniversitesi'nin kurulduğu tarihten bugüne, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade etti. Düzce Üniversitesi'nin öğrencileri ve akademisyenleriyle büyük bir potansiyeli içinde barındırdığını söyleyen Bağcı, büyük bir gelişim gösterilmesinde emekleri olan başta Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere tüm kesimlere teşekkür ederek Düzce Üniversitesi'nin başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

11. yıl patası kesildi
Açılış konuşmalarının sonrasında, Düzce Valiliğinin Düzce Üniversitesi'ne sağladığı maddi ve manevi katkılardan dolayı Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı'ya, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e ve Düzce Belediyesi adına ise Başkan Yardımcısı Mesude Özcan'a teşekkür plaketi ve hediyelerin takdim edilmesiyle devam eden programda, 11. Kuruluş Yıldönümü pastası, protokol üyeleri eşliğinde kesildi.
11. Kuruluş Yıldönümü programında, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kuruluş yıldönümüne özel müzik dinletisi icra edildi. Udda Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel, kemanda Yrd. Doç. Dr. Filiz Kaya ve piyanoda Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kaptan'ın gösterdiği müzikal performans, konuklar tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. Enstrümanlardaki ezgilere başarıyla hayat veren öğretim üyeleri, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Katkı sağlayanlara teşekkür plaketi
Müzik dinletisinin sonrasında Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'e, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna'ya, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut'a 2016 yılı içerisinde Düzce Üniversitesi'ne sağladıkları değerli katkılar nedeniyle plaketleri takdim edildi. Verdikleri desteklerle Düzce Üniversitesi'nin gelişmesine katkı sağlayan iş adamlarına da plaket verildi.
Yaptıkları proje ve çalışmalarla Düzce Üniversitesi'nin gelişmesinde pay sahibi olan akademik ve idari personeller ile öğrencilerin başarı belgeleri ve ödüllerinin verildiği programda, Enstitülerde yüksek lisans ve doktora tezinde ödül almaya hak kazanan mezunlara Tez Başarı belgeleri takdim edildi.
Düzce Üniversitesi Bilimsel Yayınları ve Proje Geliştirmeyi Teşvik Ödüllerinin takdimiyle devam eden törende; 2016 yılı kapsamında Yayın Başarı, Atıf Başarı, Fikri Sınai Mülkiyet, Proje, Keşif, Girişimcilik, Kurumsallaşma ve İhtisaslaşma, Birim Yayın Başarı ile Sanat, Sosyal Sorumluluk, Yurt Dışı Görevlendirme ve Basılı Yayın alanlarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 2016 yılı kapsamında Bilimsel Yayın Teşvik Ödülüne layık görülen akademisyenlere belgelerinin takdim edilmesinin sonrasında, Düzce Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde görev yapan ve 17 Mart 2016 tarihinden itibaren profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine cübbeleri törenle giydirildi.
11. Kuruluş Yıldönümü Akademik Yükseltme Teşvik ve Ödül Töreni, toplu fotoğraf çekimi ve fuaye alanında verilen kokteylin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi