Mustafa Uysal yazdı...

DURMAK YOK KAYMAKAMA DESTEĞE DEVAM!!!

Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu'na sosyal medyada sahip çıkma kampanyası başlatmışlar! Kimi karanlık güçlerden bahseder, kiminde kınamalar, Kaymakama methiyeler, arkasında olduğunu söylemeler gırla gidiyor! Sanırsın Sayın Çorumluoğlu'nun Şarka tayini çıktı!

Bende şaşırmadım aslında sever bizim Kdz.Ereğli insanımızın bir kısmı ekonomide, bürokraside, siyasette güçlüyü sıvazlamayı! Yarın işim düşerse diye hesaplayanlar da vardır, gitse bile yeni gelen ahdi vefamı görsün diye hesap yapan da... Daha yakın zamanda istifa eden Emniyet Müdürü içinde neredeyse miting yapacaktı birileri , ona da ne methiyeler düzülmüştü! Ama çabuk unuturlar! Zaten fazla takılmazlar, Hele güç, makam, para giderse çabuk sıfırlarlar!

Ne yapmışta desteğe ihtiyacı olmuş Sayın Kaymakamın?

Eczanede çalışanlara ve sosyal mesafeye uymayanlara ceza kesmiş, bir de maskesiz öğrenciye ceza kesmiş! Gündem olmuş! Ee ne varki bunda? Vatandaşa daha hoşgörülü davranamaz mıydı? Ceza kozu yerine daha yapıcı, insanları daha bilinçlendirici tavır sergileyemez miydi? Bizim Kaymakamımız seviyor medyada görünmeyi, 3 ay öncede aynı olaylardan pozitif haberleri çıkmıştı! Bugünde habere takla attırmışlar!

Kimbilir belki Kaymakam kalsın, kamuoyu yapalım diye bilerek haber yaptırdılar. Burası Kdz. Ereğli, burada hertür hesap var!
Bugün destek çığırtkanlığı yapan CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık haklı! O istediği gibi at oynatıyor şehirde! Böyle Kaymakamı nerden bulacak?

Bu kaymakam dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile beraber, Posbıyık göreve gelir gelmez kent meydanı yapacak diye, Kdz. Ereğli Hükümet Konağını boşaltıp, eski adliye ve Hükümet Konağını yangından mal kaçırır gibi yıktırdılar. Sanırısın Kent Meydanının Projesi, ruhsatı, parası hazır! Yarın Fore kazıkları çakılacak.

Sonuç, Posbıyık, yıkılan Kaymakamlık ve Adliye binasının olduğu yerdeki açık Otoparkta şakır şakır para topluyor! Kaymakamlık, Daire Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü devlet kasasından kira ödüyor, Ortada ne Kent meydanı projesi var, ne kent meydanı inşaatı. Sonra Devlet erkanının karşısına geçip Kaymakamlık'ta kirada, Emniyet binası da kirada deyip Posbıyık siyasi şov yapıyor, Kaymakam başarılı oluyor öyle mi?

Başarılı bir kamu idarecesi bu tür olayları ön görmeli. Kaymakamlık binası ve Eski Adliyenin binasının olduğu yere Kaymakamlık, Emniyet veya Belediye binası yapılacak mı? Hayır! Peki Kent meydanının her şeyi hazır birtek binalar mı kalmış? Hayır. Peki Emniyet Binasını geçici olarak eski Adliye binasına alsaydınız, Hükümet Konağıda yeni Konak yapılıncaya kadar veya kent meydanı projesi inşaatı başlayıncaya kadar (böyle giderse başlamayacak) dursaydı, kamu kazansaydı kıyamet mi kopardı? Hem devlet kasasından kiralar için milyonlar çıkmazdı, hemde birilerine siyasi malzeme olmazdınız!

Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimine Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile beraber Kaymakamın yapmadığı mobing kalmadı, O bölgenin suları kesilip, çöpleri bile alınmadı! Olay basına düştü, Vali olaya el attı Kaymakam Başarılı! Hoş onlarda Kaymakamlarının arkasında!

Yoğun kar yağışında Kriz masası oluşturulmamasını bir hafta köy yollarının açılmamasını, Şehirde ve köylerde enerji kesilmesinden yaşanan mağduriyetleri, İlçe Tarım Müdürlüğündeki memura yapılanları, Muhtarların azarlanıp mobing uygulanmasını, Köylere Hizmet Getirme Birliği paralarından başka yerlere kaynak aktarılmasını, bu şehirde Posbıyık'a şov yaptırmak için yapılanları da görüyorum. Erdemir- Belediye sürtüşmesindeki tarafını saymıyorum bile! Bakın Kaymakam Bey bu konularda başarılı!

Bugün Kaymakam Beyin, arkasına sığındığınız yaptıklarını, hangi Kaymakam gelirse gelsin yapar. Bana Çorumluoğlu'nun şehir için ortaya koyduğu ve onu diğer Kaymakamlardan ayıran net ve somut bir projesini söyleyebilirmisiniz?

Devlette devamlılık esastır, bu Kaymakam gitse başka Kaymakam gelir! Bana göre Çorumluoğlu bu şehre gitmesin diye yırtınacağım bir katkısı olmamıştır. Kendisine yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür eder, yeni gelen Kaymakamın Devletin gülen yüzünü, sevgi ve vatandaşın yanında olduğu görüntüsünü daha net göstermesini isterdim.

Haa bu arada, Kaymakam Çorumluoğlu ile ilgili yapılan haberin kaynağına bakın! Altından kim ve kimlerin para desteği sağladıkları çıkacak şaşırın! Bırakın danışıklı dövüş işlerini! Bu şehir şakşakcılık yüzünden kaybediyor. Sezarın hakkını sezara veremiyor!

Sevsinler sizin başarısı ölçünüzü!

Belki bundan sonra destek açıklaması yapanlar pozitif ayrımcılığa maruz kalır!

Durmak yok, Kaymakama desteğe devam!

Vesselam....