Türk Hava Yolları'nın (THY) Zonguldak Havalimanı'ndan İstanbul' a yapılacak uçuşu dün kötü hava koşulları nedeniyle gerçekleştiremedi. Rötar yapan uçak akşam saatlerinde güvenli bir şekilde kalkarak uçuşunu gerçekleştirdi.

Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesinde bulunan Zonguldak Havalimanı'na gelen ve İstanbul' a uçuş hazırlığı yapan saat 12:00'de kalkması gereken TK 2733 sefer sayılı uçak, yolcuları ile kötü hava şartları münasebetiyle Zonguldak Havalimanı'nda kaldı.

Akşam saatlerini uçuşunu gerçekleştiren THY seferi ile ilgili Havalimanının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Bizler meydanımız tanınsın, gelişsin diye paylaşımlar yaparken bu tarz haberler bütün şevkimizi kırıyor"denildi.

En büyük meydanlarda bile rötarlar yaşandığına dikkat çekilen açıklamada; "17 Ekim Pazar günü İstanbul dan gelip havalimanımıza inişini gerçekleştiren THY uçağı saat 12.00'de geri kalkışını yapması gerekirken aşırı fırtına ve kötü hava şartları nedeniyle rötarlı da olsa güvenli bir şekilde kalkışını yapıp İstanbul'a yol aldı ancak bazı sayfalarda gönderideki fotoğraf kullanılarak uçuşlar iptal, gerçekleştirilmedi şeklinde yazılmasına sayfa yönetimi olarak anlam veremedik. Havacılık sayfalarında bile bu haberler yayınlandığında insanlar dalga geçiyor artık. Bizler meydanımız tanınsın, gelişsin diye paylaşımlar yaparken bu tarz haberler bütün şevkimizi kırıyor.

Dünyanın en büyük meydanlarında bile rötarlar olabiliyorken, bu yıl ilk kez olmuş bir rötardan sonra yaygara koparmanın mantığını çözebilmiş değiliz. Otobüs terminallerinde bile bir kural varken, hava limanlarındaki ve havacılıktaki güvenlik kuralları hiçe mi sayılsın.

Geçen yıllarda özellikle iç hatlarda en ufak şeyde seferler iptal edilirken bu yıl pistin de yenilenmesiyle Eylül ayı sonuna kadar havalimanımıza toplam 292 yolcu uçağı iç ve diş hatlarda sefer yaptı ve hiç sefer iptali veya inememe durumu yaşanmadı. Bu haberleri de sayfalarda görmek istiyoruz. Uçuşların ve hava limanımızın kıymeti bilinmesi gerekirken bu tarz haberler sayfa yönetimi olarak bizi derinden üzmüştür. Takdiri siz takipçilerimize bırakıyoruz"denildi.