Zonguldak ve dünya futbolunda bir ilk yaşandı. Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde 15 Mart 2020 tarihinde oynanan Alaplı Belediyespor-Çaycumaspor maçında yardımcı hakem olarak görev yapan Eren Ferhat Çelik ile Çaycumaspor teknik sorumlusu Doğukan Kasapoğlu arasında bir pozisyon gereği tartışma yaşanmış ve yaşanan tartışmanın sonrasında Hakem Eren Ferhat Çelik, Doğukan Kasapoğlu'nu şikayet edince olay adli mercilere taşındı. Alaplı Belediyespor, Çaycumaspor karşısında sahadan 5-3 galip ayrılmıştı.

İKİSİ DE YAKIŞANI YAPTI

Gerçekleşen mahkemede Eren Ferhat Çelik, Doğukan Kasapoğlu'nun LÖSEV'e bağış yapmasının yanı sıra basın yolu ile özür dilemesi halinde davasından vazgeçeceğini beyan etti. Yaşananlardan üzüntü duyan Çaycumaspor teknik sorumlusu Doğukan Kasapoğlu ise önce LÖSEV'e bağışta bulundu, ardından basın yolu ile Eren Ferhat Çelik'ten özür diledi, olay tatlıya bağlandı, mahkeme düştü.

Hem hakem Eren Ferhat Çelik davada uzlaşarak böyle bir yaptırım yapması, hem de Doğukan Kasapoğlu'nun LÖSEV'e bağışta bulunup özür dilemesi "İkisi de yakışına yaptı" yorumlarına neden oldu. Çelik ve Kasapoğlunun bu tavrı spor kamuoyunda taktir topladı.

Bu olay ise belki de dünyada bir ilk olarak tarihe kazanmış oldu.

DOĞUKAN KASAPOĞLU'NUN ÖZÜR MESAJI

Çaycumaspor Teknik Sorumlusu Doğukan Kasapoğlu'nun özür mesajı şöyle: "15.03.2020 tarihinde oynadığımız Alaplı belediyespor maçının yan hakemi olan Eren Ferhat Çelik hocamızla maç sonunda yaşanmasını istemediğimiz gerginlikten ötürü kulübüm ve şahsım adına kendisinden ve hakem camiasından özür dilerim"