Portekiz'de 21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'nda MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcuları Murat Uzun ve Metin Sönmez Türkiye ve Zonguldak'ı temsil etti.

MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu ve Veteran Milli sporcu Metin Sönmez 73 kiloda finalde Rus rakibi Vladimir Kobzar'i yenerek Dünya şampiyonu olarak büyük bir gurur yaşattı. Altın madalyasını boynuna takarak Türkiye'ye dönen Metin Sönmez'e Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel önderliğinde Gökgöl Mağarası bölgesinde muhteşem bir karşılama töreni düzenlendi.

Dünya 5'incisi olan Veteran Milli Judocu Murat Uzun ise yurt dışında işlerinin olması nedeniyle Zonguldak'a dönmedi.

METİN SÖNMEZ: "ABİM; BÜYÜĞÜM MURAT UZUN SAYESİNDE KAZANDIK"

Dünya Şampiyonu Metin Sönmez, "Bu gururu hepimiz Zonguldak adına özveri ile çalışarak elde ettik. Takım arkadaşım, abim, büyüğüm Murat Uzun sayesinde kazandık. Aslında madalyanın sahibi kendisidir. Desteğini esirgemeyen İl Müdür Hakan Yüksel'e, İl Temsilcisi Kemal Çebi'ye, katılan eşimize, dostumuza teşekkür ederiz. İnşallah daha önemli başarılara, ilimizin gençlerine örnek olacak şekilde, imza atacağız." dedi.

HAKAN YÜKSEL: "İLİMİZ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR GÜN"

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ise "İlimiz için çok güzel bir gün. Metin hocamız gerek sporculuğu gerek antrenörlüğü döneminde disiplinli çalışmasının neticesinde bu başarıya ulaştı. Bu başarıda çalışma ile gerçekleşti. Kendisinin antrenman yapması, il temsilcimiz, il müdürlüğümüz hep birlikte koordinatörlü bir şekilde olduk. Ben kendisini canı gönülden tebrik ediyorum. Ve bu başarısının tüm gençlere örnek olmasını diliyorum. Bundan sonra da başarıların daha da geleceğini düşünüyorum. Tekrardan Metin hocamızı dünya şampiyonu olması nedeniyle tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.