İlk olarak Çaycuma Atatürk Anıtına günün ve anlam ve önemini anlatan çelenkler bırakıldı. Törene Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Askerlik Şubesi Başkanı Mükerrem Yusufoğlu, İlçe jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Balkaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve şube müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şendoğan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, Belediye meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Askerlik Şubesi Başkanı Mükerrem Yusufoğlu tarafından günün ve anlam ve önemini çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık siren sesi ile saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile birlikte bayrak yarıya indirildi. Ardından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk ile ilgili sokak röportajları, oratoryo, sunum ve gösteriler izlendi.

Okul Müdürü Çetin Akın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında şunları söyledi; "Türk ulusu için Atatürk demek, bağımsızlık demek. Atatürk demek, uygarlık demek. Atatürk demek, bir ulusun yeniden yükselişi demek. Atatürk demek, Cumhuriyet demek, varoluş mücadelesi demek, özgürlük demek. İlimde, fikirde, teknolojide, sosyal hayat, eğitimde dahası hayatın her alanında O'nun ilkeleri ve fikirleri doğrultusunda yükselmek demek. Atatürk demek Türkiye demek. Dünya milletlerinin tarihçelerinin imrenerek, gıpta ile baktığı Mustafa kemal gibi bir lidere sahibiz. Vefatının üzerinden 80 yıl geçti. Ancak O'nu yeterince anlayabildik mi? Onun fikirlerine sahip çıkıp, geleceğe ışık tutan bir fener gibi kullanabildik mi? Türk milleti olarak küçüğünden büyüğüne, gencinden yaşlısına bu soruyu sormak beklide en büyük vazifemiz. Ülkemizin dünya devletler dengesinde hak ettiği yeri alabilmesi için de çok çalışmak gerekiyor" O bunu 'Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak' özdeyişi ile ne güzel anlatıyor. Vefatının 80 yılında Atamız, önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vatan uğrunda canlarını vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onun yeri sadece resmini taktığımız göğsümüz, süslediğimiz duvarlar, kitaplar değil, kalbimizdir."

Editör: Pusula Gazetesi