Zonguldak'ta ilçelerden gelen dolmuş ve otobüslerin şehir içine girmesi yasaklandı, ilçelerden hastanelere gitmek isteyen vatandaşlar mağdur kaldı. İddiaya göre; Zonguldak'ta ilçelerden gelen dolmuş ve otobüslerin şehir merkezinde bulunan dolmuş duraklarının bulunduğu alana kadar girişleri yasaklandı. Dün gerçekleştirilen uygulama ile Devrek, Çaycuma ve Gökçebey'den gelen dolmuşlar, yolcularını eski Kızılay Kan Merkezinin bulunduğu şimdiki Nergis Park'ın bulunduğu alana yapılan yolcu indirme peronunda indirmek zorunda kaldı. BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi ek binaya tedavi olmak için gitmek isteyen başta hasta ve yaşlılar olmak üzere yolcular ya hastane dolmuşlarının olduğu duraklara kadar yürümek zorunda kaldı, ya da taksi tutmak zorunda kaldı. Uygulamanın kaldırılmasını ilçelerden gelen araçların şehir merkezinde bulunan duraklara kadar yolcularını bırakmasını isteyen vatandaşlar, "Çaycuma'dan, Devrek'ten, Gökçebey'den Zonguldak'a 15-20 TL para verip geliyoruz. Hasta, yaşlı ve yürümeye mecali olmayan insanlar var. Normalde hastane duraklarına kadar bırakılıyorduk. Ancak yeni uygulama ile dün itibari ile şehrin girişinde indirildik. Kimimiz taksi tuttu, kimimiz ise duraklara kadar hasta ve yaşlı haliyle yürüdü. Oradan duraklara kadar da taksi parası veren oldu. Oradan dolmuşa binip bir daha para verdik. Bizler vatandaşız, bu zulüm neden yapılıyor? İnsanları taksilere mahkum etmek için yapılan bir uygulamadan başka bir şey değil" dedi. Uygulamanın dün uygulanırken bugün uygulanmadığı öğrenildi. Vatandaşlar, mağduriyet yaşanmaması için uygulamanın gerçekleştirilmemesini istedi.

"ÖĞLE YEMEĞİ YEMEDEN EVE GİTMENİN HESABINI YAPIYORUM, TAKSİ PARASI NASIL VEREYİM?"

Dolmuştan inip durağa kadar yaşlı ve hasta haliyle yürümek zorunda kaldığını belirten bir vatandaş ise; "Yahu ben Devrek'ten hastaneye geldim. İndirdiler yolun ortasında. Her zaman duraklara kadar bırakıyordu şoförlerimiz. Sorduk, uygulama bu şekilde bundan sonra böyle dediler. İndik, yürü babam yürü... Taksi tutacak para da yok... Yahu ben emekli adamım. Aldığım 1600 TL maaş. Bir doktora geldiğimde 50 TL gidiş geliş dolmuş parası veriyoruz. Bir de buradan taksi tutarsak eve ne getirip ne yiyeceğiz? Yahu ben hemen işim bitse de erkenden geri dönsem, öğle yemeği parası vermesem, evde ne varsa onu yesem diye düşünen, 10 TL cebimde kalsa da ay sonunu getirsem diyen bir vatandaşım. Hepimiz öyleyiz. Bu uygulama zulümdür" dedi. Uygulamanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, "Bizleri taksilere mahkum etmek isteyen zihniyet kimdir? Bu uygulama ölüden medet ummaktan başka bir şey olmadığı gibi yaşlı ve hastaları mağdur etmektedir. Bu uygulama yanlıştır, yetkililer kimse buna müdahale etmelidir" dedi.

UYGULAMA TAMAMEN HAYATA GEÇERSE VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK

Dün gerçekleştirilen uygulamanın bugün yapılmadığı, vatandaşların dolmuş duraklarına kadar geldikleri araçlarla bırakıldığı öğrenildi. Uygulamanın hayata geçmesiyle ilçelerden gelen başta hasta ve yaşlılar olmak üzere binlerce vatandaşın mağduriyet yaşayacağı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi