Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz,

Üniversite Hastanesindeki Medikal Onkolog eksikliği ile ilgili soruyu yanıtladı.
Prof. Dr.. Güldeniz Karadeniz, Medikal Onkolojinin önemine değinerek 'Doktorlar Zonguldak'ı tercih etmiyor' yönündeki algı ile ilgili "Biz Zonguldak'a çok şey borçluyuz, bir yere gitmeye niyetimiz yok" dedi.

Pişkin, Medikal Onkolog eksikliği olduğunu belirterek "Başarı kolay gelmiyor, bütün paydaşlar elini taşın altına koyduğu zaman başarı geliyor. Bu anlamda ekibime çok teşekkür ediyorum. Ekibimizde sadece sac ayağımızın bir ayağı eksik Medikal Onkoloğumus yok rektör hocamız ve şehrin ileri gelenleri Sağlık Bakanlığı ile yakın temasta olduğunu biliyoruz. Medikal Onkolog gelmeyeceğini bildiğimiz halde
Kadro açıyoruz. Sağlık Bakanlığı Medikal onkolog anlamında talebimiz oldu 2 atama olacak Umarım biri Zonguldak'a gelir" dedi.

Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz ise Medikal Onkolog sorunu ile ilgili "Biz Zonguldak'ı sevdiğimiz için buradayız. Tercih için ettiğimiz buradayız. Biz başka şehirlerde de hizmet verebilirdik ancak Zonguldak'ta olmaktan mutluyuz. Biz kanser hastalarının dünyadaki kanser hastalarının aldığı hizmetin altında kalitede hizmet almasını asla kabul etmeyiz. Ancak bazen ekipte aksaklıklar olabiliyor Medikal onkolog bizim ekibimizin en önemli ayaklarından biridir. Biz Zonguldak'ı çok şey borçluyuz. Zonguldak'ı ve hastalarımızı bırakıp gitmek gibi bir niyetimiz yok.Sağlık alanında hizmet vermeye devam edeceğiz. Üniversitede 2 yıl ònce öğretim üyesi 134, şimdi ise 145. Rakam yükselmiş, tercih edilmeme durumu yok" dedi.