Aile Sağlık Merkezleri'nde aktif olarak çalışan doktor olmadığı tespitini yapan Yavuzyılmaz, bu merkezlerde çalışanların sorunlarını dinledi. Kömür üretiminde önemli bir konuma sahip olan ve aynı zamanda yerleşim yeri olarak da kullanılan Gelik ve Karadon bölgelerindeki bu doktor eksikliğinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Yavuzyılmaz, bölgede yaşayan halkın sağlık hizmetleri alabilmek için Kilimli İlçesi ve Çatalağzı Beldesine yönlendirildiğini, bu nedenle özellikle yaşlı ve çocuk hastaların mağdur olduğunu belirterek sorunun çözümü için İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ile görüştü.

Görüşmede Yavuzyılmaz, Müdür Güner'e Aile Sağlık Merkezi'ndeki sorunları ve eksiklikleri iletirken neler yapılabileceği noktasında fikir alış verişinde bulundular. Doktor eksikliği ile ilgili olarak da Müdür Güner, 15 Ekim'den itibaren Zonguldak İli geneli'nde Aile Sağlık Merkezleri'nde 17 doktorun göreve başlayacağını, Karadon ve Gelik'teki doktor eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

Yavuzyılmaz konunun takipçisi olduğunu belirtirken, halkın bu mağduriyetinin giderilmesi için gereğinin en kısa sürede yapılması gerektiğinin tekrar altını çizdi.

Editör: Pusula Gazetesi