CHP'nin Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal ile AK Parti'nin adayı Ömer Selim Alan, seçimlere 16 gün kala doktor-fırıncı polemiği yaşadı.

Şanal, Asma Taksi Durağı'nı ziyaretinde Ömer Selim Alan'ın doktor olduğunu ve belediye başkanlığı yapamayacağını ima etti.

Alan, Emniyet Taksi esnafı ziyaretinde Şanal'ın imalı doktor açıklamalarına "Sayın Şenol Şanal benim bildiğim mühendis değil fırıncıdır ve biz onu hep fırıncı olarak tanıdık" dedi.

ŞANAL: "GİTSİN DOKTORLUĞUNU YAPSIN, BELEDİYECİLİK İŞİ MÜHENDİSLİK GEREKTİRİR"

Taksici esnafı ile sohbet eden Şanal, şöyle konuştu;

"Diğer adayların göreve gelip tecrübe ile bir şey yapması en az 4 yıl sürecek. Onlar göreve geldiğinde çeşmeden su bile akmaz. Önlerine evraklar geldiğinde neyin ne olduğunu anlayana kadar yıllar geçer. Ama bizim tecrübemiz, mühendis oluşumuz ve 3 yıl Belediye Başkan yardımcılığı yapmamız sebebiyle bu işin ustası olduk. Siz hiç arabanızı tecrübesiz birine verir misiniz. Bu Zonguldak'a mühendis gerek. Ömer Selim Alan'ın uzmanlık alanı doktorluktur. Kendisi kardeşimdir. Ama belediyecilik yapamaz. Gitsin doktorluğunu yapsın. Belediyecilik işi mühendislik gerektirir. İşi ehline verin."
ALAN: "SAYIN ŞENOL ŞANAL BENİM BİLDİĞİM MÜHENDİS DEĞİL FIRINCIDIR"
Alan, CHP'nin Adayı Şenol Şanal'a sert tepki göstererek şunları söyledi; "Normalde diğer belediye başkan adayları hakkında herhangi bir eleştiride bulunmam. Ben sadece kendi yapacaklarımı anlatıyorum. Ancak Sayın Şenol Şanal'ın böyle bir ifade kullanmasına üzüldüm. Sayın Şenol Şanal benim bildiğim mühendis değil fırıncıdır ve biz onu hep fırıncı olarak tanıdık. Kendisi 3 yıl belediye başkan yardımcılığı 5 yılda belediye meclis üyeliği yaptı. Aynı eleştiriyi neden Muharrem Akdemir 'e yapamadı peki. Biz Zonguldak Belediye Başkanı olmaya talibiz. Belediyecilik bir ekip işidir ve ekibimizde gerçekten konusunda uzman kişler var. Genç bir ekibiz ve Zonguldak'ın yüzünü güldürmek istiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi