Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde yıllardır cami ihtiyacı bulunan Yeni Mahalle Dokap Sitesi mevkiine cami kazandırmak için geçtiğimiz aylarda dernek kurulmuştu.

Emekli din görevlisi ve Türk Diyanet Vakfı (TDV) Üyesi Naim Eren Başkanlığı'nda kurulan 'Yeni Mahalle Dokap Siteleri Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin çabaları sonucu caminin inşa edileceği arsada zemin çalışmalarına başlandı.

Dernek Başkanı Naim Eren; "3 bin 400 metrekare alan Belediyemizin katkılarıyla arsamızın kotlama işlemini, zemin etüdü, imar kota işlemlerinin ardından mühendislerimizin hazırladıkları yerleşim planı doğrultusunda ilk kazmayı vurma aşamasına geldi. İnşallah hayırsever kardeşlerimizin katkılarıyla en kısa zamanda çok amaçlı salon, konferans salonu, mutfak, çay ocağı, bay-bayan tuvaletleri, 4-6 yaş kreş, spor salonu, şadırvan ve gasilhane ile son teknoloji ve mimarinin kullanılacağı camiye kavuşabilmek için ben ve yönetim kurulumuz gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızın bütün hızıyla devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Katkı sağlayan maddi manevi desteklerini esirgemeyen Çaycuma'ya Kaymakamımız Sayın Serkan Keçeli, Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı ve Çaycuma Müftümüz Sayın Ayhan Ermiş ve tüm hayırsever bölge halkına çok teşekkür ederim"diye konuştu.

Caminin yapımı için 'Bir Tuğla da Sen Koy' sloganı ile başlatılan bağış kapmayası kapsamında camiye katkı vermek isteyenler, Ziraat Bankası'nın TR 0001 0003 6988 5618 7150 01 No'lu hesabına ya da bizzat cami derneğine bağışta bulunabilirler.

Editör: Pusula Gazetesi