Ereğli'de dedesi 58 yaşındaki Ahmet M. tarafından 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satılmak istenen erkek bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.
Geçen 9 Şubat'ta Ereğli İlçe Devlet Hastanesi'nde doğum yapmak için giden 24 yaşındaki Bilge M., yatış işlemleri sırasında babası Ahmet M.'nin doğacak bebeğini başka bir aileye satacağını ihbar etti. Görevlilerin ihbarı üzerine Ahmet M. gözaltına alınırken, Bilge M. bir erkek çocuk dünyaya getirdi.
Bilge M.'nin polise verdiği ifadede, babası Ahmet M.'nin yaptığı anlaşmayı anlatarak, "Babam doğuracağım bebeğimi 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satacak. Onlarda hastanede bekliyorlar. Ben çıkarken bebeği alacaklar." dediği öğrenildi. Ahmet M.'de kızının imam nikahlı eşi S.T.'den ayrıldıktan sonra kendi yanında yaşamaya başladığını, masraflarını karşılamakta zorlandığı için böyle bir şey yaptığını söyledi. Ahmet M. ve bebeği satın alacağı iddia edilen S.S. ve C.S. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Hastanede tedavisi tamamlanan Bilge M.'de bugün bebeğiyle birlikte taburcu edildi. Bebek ise Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.

Editör: Pusula Gazetesi