Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti iktidar ve hükümetinde Zonguldak'ta yapılan doğalgaz yatırımlarının günlük 350-400 ton kömür yakılmasını önüne geçerek, hava kirliliğinin azaltılması konusunda büyük katkı sunduğunu belirtti. Doğalgaz aboneliklerinin Zonguldak Merkez ilçede 19 bin, ilçelerde ise 41 bine ulaştığını belirten Başkan Çağlayan, ayrıca doğalgaz boru hattının Zonguldak-Çanakkale arası kadar toplamda 635 kilometre olduğunu vurguladı.

Başkan Çağlayan, "Aralık ayı günlük doğalgaz tüketim ortalamasına göre Zonguldak'ta her gün yaklaşık 250 ton kömürün yakılarak oluşacak hava kirliliğinin önüne geçilmiş oldu. Ocak ayında hava sıcaklıklarının daha da düşmesine bağlı olarak kullanılacak doğalgaz miktarı günlük 350-400 ton civarında kömürün yakılması önlenerek, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden hava kirliliğinin önüne geçilmiş olacaktır" dedi.

Zonguldak genelinde ulaşılan abone sayısını 60 bin olarak açıklayan Çağlayan, doğalgaz hattı uzunluğunun ise 635 kilometre olduğuna dikkat çekerek, "Zonguldak merkezde 192 kilometre, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Çaydeğirmeni dahil 443 kilometre doğalgaz dağıtım hattı imalatı tamamlandı. Zonguldak Merkez'de abone sayısı 19 bin adede, ilçe ve beldeleriyle birlikte toplam 41 bin 895 adede ulaştı. Doğalgaz, Zonguldak'ımız için çok ciddi bir kazanımdır" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi