Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Zonguldak'ta Cumhur İttifakı olması halinde adaylıktan çekileceği ve kendisine AK Parti'den Belediye Başkan Yardımcılığı, Meclis Üyeliği ve para verileceği yönünde yazılıp çizilenleri yanıtladı. "Benim için Türk Milliyetçiliği bir inanç, Zonguldak'a hizmet etmek bir inanç meselesi. İnançların karşılığı, bedeli bende yoktur. Benim inancımın karşılığı, bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Allah'ın izniyle dümdüz yola çıktık ve bu yolda düm düz devam ediyorum. Diyenin de, verenin de, alanın da Allah belasını versin" dedi.

"NE TEVESSÜL ETTİK NE DE GİRDİK CENABI ALLAH BANA BÖYLE BİR ŞEYİ DE GÖSTERMESİN"

Zonguldak halkına seslenen ve hiçbir iddiaya inanmamalarını isteyen MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, şöyle konuştu; "Benim ağzımdan çıkmayan, açıklamam olmayan şeye itibar etmesinler. Hassas ve kırılgan bir süreçten geçmekteyiz. Bizim kişiliğimiz, şahsiyetimiz ve duruşumuz bellidir. Biz böyle şeylere bu güne kadar ne tevessül ettik ne de girdik. Bundan sonra da kesinlikle girmeyiz. Cenabı Allah bana böyle bir şeyi de göstermesin. Biz Zonguldak belediyesini almaya, yönetmeye, projelerimiz ile birlikte Zonguldak'a hizmet etmeye talip olduk. Zonguldak halkından da ciddi bir karşılık görmüş durumdayız.

"İTTİFAK DİYORLAR, BU SEÇİM HAMDİ AYAN'LA MI ALINIR YOKSA ÖMER SELİM ALAN'LA MI HALKA SORSUNLAR"

Bugün hangi araştırmayı yaparsanız yapın, neyi sorarsanız sorun Hamdi Ayan'ın ismini göreceksiniz. Böyle bir sürece, Zonguldaklı seçmeni AK Partili arkadaşlar getirdi. Siyaseti dizayn etmek isteyenlerin hesabı tutmuyor. MHP adayı olarak biz seçimin favorisiyiz. AK Partili arkadaşlara şunları söylüyorum, hep ittifak diyorlar, bir anket yaptırsınlar bu seçimin Hamdi Ayan'la mı alınır yoksa Ömer Selim Alan'la mı bir sorsunlar ona göre karar versinler. Böyle köklü bir değişikliğe gidildiği bir süreçte bir takım hadiselerle karşılaşıyoruz. Bunlar siyasi süreçte olmaması gereken şeyler, ancak olduğunu da biliyoruz. Biz bu zamana kadar hiçbir siyasi oyunun içinde olmadık, bundan sonra da olmayız.

"ZONGULDAK'A HİZMET ETMEK BİR İNANÇ VE İNANÇLARIN KARŞILIĞI, BEDELİ BENDE YOKTUR"

Ortaya atılan iddiaları, AK Parti kanadından konuşulanların olduğunu biliyoruz, bu iddialar bizlere de ulaşıyor. Fakat bunların hiç birisinin benim nezlimde hiç bir karşılığı yoktur. Şunu iyi bilsinler. Benim için Türk Milliyetçiliği bir inanç, Zonguldak'a hizmet etmek bir inanç meselesi. İnançların karşılığı, bedeli bende yoktur. Benim inancımın karşılığı, bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Allah'ın izniyle dümdüz yola çıktık ve bu yolda dümdüz devam ediyorum.

"İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SONA ERDİĞİNDE BENİ ADAY GÖRECEKSİNİZ"

Genel Merkezimizle sürekli istişare halindeyim. Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar gidiyorum. Hiçbir hemşerimizin aklına olumsuz bir şey gelmesin. Bu iddialar seçimi alacağımız için yapılan olumsuz çalışmalar, karalamalardır. Bizim halkta bir karşılığımız var. Biz halkımıza Zonguldak'ı yönetmeye talip olduğumuzu, hizmet etmeye geldiğimizi projelerimizi anlatarak devam ediyoruz. Bir iki gün içerisinde bu ittifak süreçlerinde bir sona gelinecek. Bir tablo ortaya çıkacak ve sizler beni aday olarak görmeye devam edeceksiniz. İşte o zaman bu soru onlara sorulmalı. O zaman 'Siz Hamdi Ayan çekiliyor diyordunuz, hani ne oldu' diye sorulmalı. Bu iddiaların hiçbir karşılığı yoktur. Yok Hamdi Ayan'a şunu teklif etmişler, yok adaylıktan çekiliyormuş... Bunlar söyleniyor. Diyenin de, verenin de, alanın da Allah belasını versin."

AK PARTİ İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN İDDİALARI YALANLADI

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'da Hamdi Ayan'a İl Genel Meclis Başkanlığı veya Belediye Başkan Yardımcılığı gibi tekliflerin partisince yapılmadığını belirterek iddiaları kesin ve net bir dille yalanladı.

Editör: Pusula Gazetesi