ÖZEL HABER

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bağlı Çatalağzı ve Muslu beldelerinde faaliyette bulunan Eren Enerji Üretim A.Ş.'de sendikalaşma yönünde gelişen olaylar ve büyüyen kriz sonrası yönetimden adım geldi. Eren Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Emir Eren, her birimden birkaç işçi ile görüşerek, sıkıntılarını dinledi. İşçilerden Gültekin Alemdaroğlu ve Caner Tamer, Genel Müdür Emir Eren ile görüştüklerini aktararak, işçi çıkarılma durumunun olmayacağını kendilerini ilettiklerini belirttiler. Maaşlarını günü gününe aldıklarını da vurgulayan işçiler, sendikalı olmamaya karar verdiklerini söylediler.

DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO ZONGULDAK'A GELİYOR

İşçilerin açıklamasının ardından Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin Pusula'ya açıklamalarda bulundu. 2 işçinin korku ve baskı altında açıklama yaptığına dikkat çeken Süleyman Keskin, "İşçiler yasal hakları olan sendikalaşma taleplerinden vazgeçmediler. Dün akşam Kilimli'de toplantı gerçekleştirdik. Orada 200'den fazla işçi arkadaşımız, Belediye Meclis Üyeleri ve 8 mahallenin muhtarı vardı. 700'den fazla işçi arkadaşımızla sendikalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. DİSK Genel Başkanımız Kani Beko, haftaya Zonguldak'ta olacak ve eren Enerji'deki işçi arkadaşlarımızla bir araya gelecek. Biz Çatalağzı'nda sendika binamızı da kurduk ve örgütlenmeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

KESKİN: "KORKU VE BASKI ALTINDA YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMADIR"

'Sendikaya üye olmaktan vazgeçtik' haberlerinin yanıltma haber olduğunun altını çizen Keskin, "Basında yer alan, 'İşçiler sendikalı olmaktan vazgeçti' haberleri yanıltma maksatlı Eren Yönetimi tarafından yaptırılan haberlerdir. Açıklamayı okudum, işçi arkadaşlarımız baskı altında bu açıklamayı yapmışlar. Yapabilirler, işçi kardeşlerimizde asla bir suç, bir sorun yok. Açıklamanın yapıldığı alan, Eren Enerji Limanı'nın içerisidir. Basın mensubu arkadaşın o alana girmesi İş Sağlığı ve İŞ güvenliği açısından kesinlikle yasaktır. Açıklamada işçi temsilcisi olarak gösterilen arkadaşlar temsilci de değildir. Açıklamada bir işçi arkadaşımız 10 dakika önce Emir eren ile görüştüğünü ifade ediyor. Korku ve baskı altında yapılmış bir açıklama olduğu her haliyle ortadadır. Algı değişimi yaratmak için yapılmış bir açıklamadı. Biz şu anda Çatalağzı'ndaki sendika binamızda örgütlenme faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.

"HİÇ BİRİSİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

İşçi arkadaşlarımızın işten atılmaları gibi bir durum söz konusu olursa Genel Başkanımızın bir şey yapamayacağı yönünde de açıklamalar yer yer basında yer alıyor. Bunların hiç birisi gerçeği yansıtmamaktadır. DİSK'in izlediği bir yol vardır, o da işçi arkadaşlarımızın yoludur. Genel Başkanımız buradaki işçi arkadaşlarımızın yanında olduklarını belirtmektedir. Kendisi bu hafta Zonguldak'a gelerek işçi arkadaşlarımızla bir araya gelecektir. Eren Enerji'deki sendikalaşma sürecimiz işçi kardeşlerimizle birlikte hızla devam etmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi