Sağlık etiği açısından doğrudan implant fiyatları hakkında somut bir bilgi vermek mümkün olmasa da, internet üzerinden diş ve ağız sağlığıyla ilgili şikayetlerine dair araştırma yapanların birçoğu belli bir rakam almak istiyor. İzmir'de implant fiyatları pek çok farklı faktörün dahil olduğu, geniş bir aralığa yayılmış durumdadır. Hastanın sağlığı ve ihtiyaçları implant tedavisinin maliyetini belirleyen en önemli unsur olduğundan, diş hekimleri ve klinikler herhangi bir muayene yapmaksızın doğrudan fiyat vermek istemeyebilir ki, bu zaten en doğrusudur. Zira Türkiye'de en iyi implant doktoru veya kliniğine başvurmak istense dahi bu şekilde mesleğinin en iyileri arasında kabul edilen hiçbir hekim, hastasını muayene etmeden ve ihtiyaçlarını kesin olarak belirlemeden fiyat konusunda net ifadeler kullanmak istemeyecektir.

İmplant tedavilerinin asıl amacı hastanın çiğneme fonksiyonun doğal diş veya dişler kaybedilmeden önceki haline ve mümkünse daha da ileri seviyeye taşınması, bunu yaparken hastanın estetiğe dair problemlerinin ve varsa fonetikle alakalı problemlerin de beraberinde giderilmesidir. Basit bir işlemmiş gibi algılanan bu ileri diş hekimliği cerrahisi, internet sitelerinde birkaç cümleyle geçiştirilen ve on beş dakikalık bir işlem olarak anlatılan içerikler sebebiyle insanların önemini tam olarak kavrayamadığı bir diş hekimliği uygulamasına dönüşmüş durumda. Oysa uzun senelerin deneyimini gerektiren ve diş hekiminin sadece pratik bilgiye sahip olmasını yeterli kılmayarak, uygulama konusunda da deneyimli olmasını gerektiren ciddi bir tedavi olan implant cerrahisinde diş kliniğini ve hekim seçimi kritik bir öneme sahiptir.

Diş implantının çene kemiğine kaynaması, bu tedavi yöntemiyle oluşturulan dişin aynı doğal diş gibi fonksiyon görmesini sağlar çünkü implant, tıpkı doğal dişin kök aracılığıyla olduğu gibi çene kemiğiyle doğrudan temas halindedir. Diş hekimi açtığı dar kanalı yavaş yavaş genişleterek, implantı doğrudan çene kemiğine yerleştirir. Bu işlemden sonra ortalama üç ay kadar implant ile çene kemiğinin bütünleşmesi beklenir. Tam kaynaşma gerçekleştikten sonra üst yapı uygulamasına geçilerek, hastanın eksik dişi yerine protez yerleştirilerek tedavinin son aşaması da tamamlanır. Tedavinin uzman bir hekimce uygulanması ve hastanın hekim tavsiyelerine uyması durumunda bir ömür boyu sorunsuz kullanım imkanı vardır.