-ÖZEL İÇERİK-

Doç. Dr. Ahmet Ferhat Mısır, sosyal medya hesaplarında darbeyi övücü paylaşımlar yaptığı iddiasıyla 22 Ağustos 2016 tarihinde akşam saatlerinde evine gelen emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış, bilgisayarına ve telefonuna el konulmuştu. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hakim karşısına çıkartılan Mısır serbest bırakılmıştı. Mısırlı, sosyal demokrat ve Atatürkçü bir görüntü çiziyordur.

AÇIKLAMA...

Sayın Cüneyt ÖZİDAN,

Yazı İşleri Müdürü olduğunuz Pusula Gazetesi internet sitesinde yayınlanan bir haber çarpıcı olsun dile yanlış bir manşetle yayınlanmış; verilen bilgilerde de eksiklikler bulunmaktadır.

Zonguldak Dişhekimleri Odası Başkanı Doç.Dr.Ahmet Ferhat MISIR;

  • FETÖ'den ihraç edilmemiştir; Üniversite'de yapılan soruşturma sonucunda ihraç KHK'larına konulmamasına karar verilmiştir,
  • Darbe girişimi gecesi sosyal paylaşım sitesindeki hesabından ne olduğunu anlama çabasıyla arkadaşlarıyla yaptığı sohbet sebebiyle YÖK Yüksek Disiplin Kurulu Kararıyla kamu görevinden çıkartılmasına karar verilmiştir. Bu karar bir KHK değildir ve iptali için dava açılmıştır,
  • FETÖ üyesi olmadığı daha en başından bilindiğinden Cumhuriyet Savcılığı tarafından örgüt üyeliği suçlamasıyla ilgili TAKİPSİZLİK kararı verilmiştir, (Soruşturma no:2016/7486)
  • Kamu görevinden çıkartılmasına sebep olan paylaşımları sebebiyle, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasıyla Zonguldak 2.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada BERAAT etmiştir.(Esas no:2016/222)

Bütün bunlara ve geride bıraktığı yaşamdaki bütün tutum ve tavırlarına karşın YÖK'ün aldığı hukuka aykırı bir karar sebebiyle FETÖ'cü diye damgalanması hukuka aykırı olması bir yana, akıl, izan, insaf ve vicdana sığmamaktadır.

Toplumun doğru bilgiye erişmesi bakımından haberinizin bu bilgileri de içerecek şekilde düzeltilmesini bekler; çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.09.11.2017

Ahmet Ferhat MISIR vekili

Avukat Mustafa GÜLER

Editör: Pusula Gazetesi