Dış cephede kullanılabilecek araçlar ise sadece dekorasyon amaçlı değil bir amaca hizmet etmeye yönelik olarak kullanıldığında hem şık hem de hayat kolaylaştırıcı seviyede olur. Pergola bu konuda en güzel örnektir. Yapısı incelendiğinde en salt manada pergola belirli hatlara sahip olan, manuel kullanımlarda direk ya da sütunlara sahip olan yapay tavan olarak adlandırılır. Otomatik kullanımlarda ise yine sütun bulunabileceği gibi asıl sistem tavanı tutan raylı sistem üzerinde de bulunuyor olabilir.

Açık Havanın Keyfi

Günümüzde ticari işletmelerde mekanın dış bölümleri incelendiğinde pergola kullanımının oldukça yaygın ve kullanışlı olduğu görülür. Sadece ticari işletmeler de değil kamu ve özel alanlar gibi bir genelleme yapmak daha uygun olacaktır. Sıcak yaz aylarında mekanların tercih ettiği açılır kapanır otomatik pergola sistemleri müşterilerin mekan seçimlerinde bile etkili olur. Günün en kızgın sıcaklarında dışarda oturanları güneşten koruyan pergola sistemi akşam güneşin batması ile tepeden açıldığında açık havanın keyfine varmak oldukça konforludur.

Alana Göre Pergola

Pergola kesin olarak şu şekildedir şu hatlara sahiptir diye bir kural yoktur. Taslak olarak belirtilen bir şekil elbette mevcuttur fakat kullanılacak olan alandaki ihtiyaçlara göre pergola seçenekleri oluşturulabilir. Konut oturumlarının mevcut olduğu bölgelerin kullanımlarında birkaç kişilik ya da malzeme olarak tahtadan yapılmış keskin hatlara sahip pergola tercih edilebileceği gibi dış cephe alan genişliği noktasında sıkıntılı olan işletmelerde yerden ve ışıktan tasarruf amaçlı eğimli, oval, gergili ve düz gibi seçeneklere sahip pergola kullanılabilir.

Doğa Dostu Seçenekler

Pergola üretimi ihtiyacı doğal sebeplerden kaynaklı olması yönüyle de pergola üretimin kullanılacak olan malzemelerin doğaya zarar vesrmeyecek geri dönüşümlü malzemeler ile üretilebiliyor olması ayrıca artı bir durumdur. Bu durum aslında özel anlamda imalatı yapan firma ile alakalı bir düzeydedir fakat düşünüldüğünde alıcının da tercihini yaparken bu kriteri göz önünde bulundurması kendi seçeneğidir.

Dekoratif konfor

Mimari restorasyonlarda kullanılacak olan pergola seçenekleri kullanıldığı alanı oldukça şık ferah ve konforlu bir görünüme kavuşturarak yüksek bir albeni algısı yaratır.

Daha detaylı bilgi için : www.montecarlotente.com.tr

Editör: Pusula Gazetesi