Programa; Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, din görevlileri, veliler ilçe merkezinde açılan tüm Kuran kurslarının öğrencileri katıldı.

Saygı ve duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler tarafından Kuran tilaveti gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu açılış konuşmasında her yıl olduğu gibi bu yılda kursun dışında sosyal faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade ederek; "Özellikle erkek çocukların merakla beklediği minikler orta okul lise olmak üzere 50'nin üzerinde futbol takımının katıldığı faaliyetimiz bayramdan sonra başlayacak. Sayın Kaymakamız izinleri ve Gençlik Spor Müdürümüzün katkıları ile yüzme kursları ve bir çok sportif faaliyete ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Tek istediğimiz Kuran-ı Kerim'i hakkı ile öğrenin"diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli yaz Kuran kurslarının insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek; "Temel dini bilgilerimizin ilk tohumlarının atıldığı, bir çok süre ve duanın öğrenildiği, bir çok insanımızın da Kuran-ı Kerim'i ilk öğrendiği yer yaz Kuran kurslarıdır. O yüzden yaşımız ne olursa olsun, nasıl eğitim öğretim hayatımızı okulda verimli geçirmeye çalışıyorsak, yaz döneminde de tatilimizi yapacağız, dinleneceğiz ama yaz Kuran Kurslarımıza mutlaka icabet edeceğiz. Yaz Kuran kurslarımızın çocuklarımız, velilerimiz ve hocalarımız için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum"şeklinde konuştu.

4-6 yaş Kuran Kursu minikleri oruç ve besmele temalı gösteri sundular. Ensar Hafızlık öğrencileri ilahi sunumu gerçekleştirdiler. Siteler Cami öğrencileri ise Kuran harflerini eğlenceli bir şekilde tanıttılar.

Programda çocuklara yöneltilen soruları doğru cevaplayanlara hediye verildi. Son olarak öğrenciler kurs öğreticileri eşliğinde Kent Ormanı'nda bulunan oyun parkına götürülerek zıp zıp ve trambolinde eğlendi.

Editör: Pusula Gazetesi