Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Zonguldak'ta Corona Virüs vakalarının yüzde 50 arttığı yönündeki açıklaması sonucu vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Virüs rakamlarının artışını yakından takip ettiklerini belirten Başkan Alan "Dilimizde tüy bitti söylemekten. Tedbirli olmamız lazım diyoruz ama ne yazık ki yeterli olmuyor. Vatandaşlarımız uyarıları ciddiye alıp, tedbirlere uyması gerekiyor" dedi. Belediye Meclis Üyelerinin de virüse yakalandığını belirten Başkan Alan "Maske, mesafe ve temizlik zaten bu işin olmazsa olmazıdır. Vatandaşlarımız acil ve elzem bir iş olmadığı sürece vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın" dedi.

"NE YAZIK Kİ HER GÜN CENAZE HABERLERİ ALIYORUZ"

Başkan Alan, vaka artışlarıyla ilgili şöyle konuştu; "Corona Virüs (Covid-19) salgınıyla ilgili gerek sosyal medya hesaplarımızdan, gerekse basın aracılığıyla eski kısıtlamalı günlere dönmek istemediğimizi ama eğer tedbiri elden bırakırsak, kurallara uymazsak bunların geri gelmek durumunda olduğunu uyarmıştık. Ne yazık ki, hem Zonguldak'ta, hem ülkemizde, hem de dünyada vaka sayılarının çok artış trendinde olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanımız açıkladığı akabinde de İçişleri bakanlığımızın genelgeleri kapsamında kısıtlamalara maruz kalıyoruz. Rakamların artışlarını hepimiz yakından takip ediyoruz. Maalesef son bir haftadır gündem yine yoğunlukta olarak pandemi. Belediye Başkan Yardımcım, meclis üyelerimiz ve müdürlerimizde virüse yakalandı. Çemberin ne kadar daraldığını net görüyoruz. Ne yazık ki her gün cenaze haberleri alıyoruz. Belirli yaşın üzerinde olan büyüklerimizi ne yazık ki kaybediyoruz. Fırsatçı bir virüs olduğu için belli yaşın üzerinde olan, şayet o kişide şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlık varsa ne yazık ki daha da fırsatçı hale geliyor. O yüzden hem büyüklerimizi, hem sevdiklerimizi, hem de kendimizi üzmememiz gerekiyor."

"VATANDAŞLARIMIZ ACİL VE ELZEM BİR İŞ OLMADIĞI SÜRECE VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNDEN ÇIKMASIN"

"Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere, Valimiz Mustafa Tutulmaz ile İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner sürekli hastanelerdeki ve yoğun bakımlardaki doluluk oranlarından bahsediyor. Tedbirli olmamız lazım diyoruz ama ne yazık ki yeterli olmuyor. Vatandaşlarımız uyarıları ciddiye alıp, tedbirlere uyması gerekiyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı ama bugün hava güzel olduğu için vatandaşlarımızın çoğunluğu çarşılarda. Şunun altını çizerek rica ediyorum, vatandaşlarımız acil bir işyeri olmadıkları sürece evlerinde kalsınlar. VEFA sosyal destek ekiplerimiz çalışıyor. Vatandaşlarımız bizlere telefonla ulaşarak taleplerini bizlere iletebilirler, bizler de onlar adına gerekeni yaparız. Bizlerde sahalarda gezerken vatandaşlarımız hep bir mazeret üretip sokağa iniyorlar. Hareketlilik olduğu zamanda temastan kaçınamıyorlar hal böyle olunca ister-istemez yayılma oranı daha da hızlanıyor. Salgının önüne geçmek için evlerimizde kalarak teması engellemeliyiz. Maske, mesafe ve temizlik zaten bu işin olmazsa olmazıdır. Vatandaşlarımız acil ve elzem bir iş olmadığı sürece vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın."