Corona Virüs salgını nedeniyle Mart ayında ara verilen liglerin durumu yavaş yavaş netleşmeye başladı. TFF'nin 2'nci lig, 3'üncü lig ve BAL'ın şimdilik 18 Temmuz tarihinde başlayacağı açıklamasının ardından bir çok kulüpten tepki gelmişti. TFF ise liglerin akıbetini kulüplerin tercihine bırakarak ıslak imzalı dilekçe talep etti.

TFF'nin 2 ve 3'nücü ligde mücadele eden 89 kulübe "Oynamak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?" şeklindeki sorusuna 87 kulüpten, TFF'nin istediği gibi ıslak imzalı şekilde cevap geldi. 87 kulübün 79'u "Son 6 hafta oynanmasın" şeklinde görüş belirttikleri öğrenildi.

"6 hafta oynatılmayıp lig nasıl sonuçlandırılmalı?" sorusuna ise, kulüpler play-off oynatılması yönünde talep bildirirken kulüpler son kararı TFF'nin takdirine bıraktı.
89 kulübün 87'sinin liglerin akıbetine dair gönderdiği cevapları TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, bir dosya şeklinde TFF yönetimine teslim etti.

TFF'nin kulüplerin isteğine göre play-off oynatması beklenirken, lider takımların direkt üst lige çıkarılması tahmin ediliyor. Play-off oynanması halinde 2 ve 5'nci sıradaki takımlar mı, yoksa 2 ile 9'ncu sıradaki takımlar mı play-off oynatılacak daha şimdiden merak konusu oldu. TFF play-off oynanması konusunda karar verirse Zonguldakspor için lig bitmiş olacak.

Son kararı verecek olan TFF daha önce kesin açıklamayı 20-25 Haziran tarihleri arasında kesin kararını açıklaması bekleniyor.