Yoğun bakımda tedavisi süren Dilek Hemşireye plazma tedavisi uygulandı ancak olumlu sonuç alınmadı.
Entübe olan Dilek Hemşirenin akciğerleri iflas etti. Eğer Dilek Hemşireye uygun akciğer bulunursa bir umut olacak.
Dilek Hemşirenin yakınları sosyal medyada bir umut için şu paylaşımı yapti;
"Ailesinin bitanesi, annesinin babasının meleği, eşinin gözbebeği, kardeşinin sırdaşı, çocukların sevgilisi, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dilek Hemşiresi... Dilek Çetin Akçabelen... Bizim kızımız, Zonguldak-Devrek'in gelini.
Bu Nisan ayında 34 haftalık yani 7.5 aylık hamileyken Corona Virüse yakalandı. 14 Nisan'da sezaryanla erken doğum yaptı. Tunç Bebek dünyaya sağlıkla merhaba derken Dilek Hemşire ertesi gün yoğun bakıma alındı ve entübe edildi. Corona hastalığını yenmiş birinin kan bağışıyla immün plazma tedavisi uygulandı. Ama Dilek Hemşire'nin bedeni bu tedaviye olumlu yanıt veremedi. Akciğerleri iflas ettiği için akciğer nakli yapılması gerekiyor.
Nakil için Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş. Biz de destek olalım. Biz de el verelim. Dilek Hemşire'ye can olalım, umut olalım. 40 gündür komada olan Dilek Hemşire'ye akciğer nakli yapılsın. Dilek Hemşire yeniden doğsun! Tunç bebeğini koklasın, ana oğul kucaklaşsın! Daha 30'undaki Dilek Hemşire bebeğine, annesine, babasına, kardeşine, eşine, işine, dostlarına; hayata kavuşsun."

plazma-tedavisine-cevap-vermedi-akcigerleri-iflas-etti
Plazma tedavisine cevap vermedi. Akciğerleri iflas etti