Omurgadaki eğriliklerin düzelmesine yardımcı olan dik duruş korsesi, kamburluğun önlenmesine ve duruş bozukluklarının düzelmesine yardımcı olan bir aparattır.

Dik Duruş Korsesi Nedir?

Kamburluk önleyici olarak nitelendirilen dik duruş korsesi, bel ve sırt bölgesinde duruş bozukluğu nedeniyle ya da kasılmalar sonucu oluşan ağrıların giderilmesi için kullanılan, esnek kumaşlardan elde edilen bir sırt aparatıdır. Omurgada meydana gelen eğimler zaman içerisinde kemiklerin sışa dönük olmasına neden olur. Bu omuzların eğilmesine ve çökmesine neden olur. Bu durum sonucunda kifoz(kamburluk) meydana gelir. Eğer ki postür bozukluğu gibi sorunlar mevcutsa bunlar kifozun kaynağı olarak gösterilebilir. Genel olarak ergenlik döneminde meydana gelen bu rahatsızlık doğuştan ya da yaşın ilerlemesi sonucu kemiklerde meydana gelen güçsüzleşme sonucunda oluşabilmektedir. Dik duruş korsesi ise bu hastalığın düzelmesine destek olmaktadır.

Dik Durmak İçin Korse Kullanımı

Gün içerisinde yanlış duruş pozisyonları pek çok kişide görülmektedir. Eğik durma sorunu daha çok kadınlarda görülmektedir. Ayrıca ergenlik dönemindeki çocuklarda bu durum çok fazla oluşmaktadır. Duruş bozukluğu düzeltilmediğinde ya da engellenmediğinde ilerleyen zamanlarda daha fazla probleme neden olmaktadır. Dik durmak için korse kullanımı sırta güçlü ve esnek bir destek verilmesini sağlamaktadır. Dik duruş korsesi omuzların dik durmasını sağlayarak omurga eğriliğinin önlenmesini sağlamaktadır. Dik durmaya yardımcı olan kamburluk önleyici sırt korseleri ayarlanabilir özelliktedir ve bu sayede rahat bir kullanıma sahiptirler. Sırt dik durduğunda epik duruştan kaynaklanan ağrılar hafiflemeye başlamaktadır. Bu açıdan değerlendirildiği zaman kifoz korseleri ağrıların hafiflemesine destek olan aparatlar olarak nitelendirilebilir.

Dik Duruş Korsesi Kullanımı Nasıldır?

Postür düzeltme korseleri beli ve omuzları tamamen kavrama niteliği taşımaktadır. Bu korse modeli omurganın dik durmasını sağlayarak duruş bozukluğu problemlerinin giderilmesini sağlar. Üzerindeki aparatlar sayesinde kolay ayarlanabilmektedir. Omuzu, beli ve sırtı tamamen kavrayan bu korselerin yaklaşık olarak 21 gün boyunca kullanılması gerekmektedir. Gün içerisinde rahatça kullanılabilen manyetik korse aparatları 1-2 saat boyunca takmanız yeterlidir. Fakat sırttaki rahatsızlığın türüne ve derecesine göre bu durum değişebilmektedir. Korseyi arka tarafından sıkılaştırarak omuzların daha dik durmasını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Sırta destek veren bu korse sayesinde duruş bozukluğu problemlerini engelleyebilirsiniz. Eğer ki kamburluk derecesi çok ileriyse genel olarak cerrahi müdahale sonrasında dik duruş korsesi kullanımı önerilmektedir. Bu süreçte tamamen doktorun söylediğine bağlı bir kullanım uygulamanız gerekmektedir.

Kamburluk Önleyici Korse Yorum ve Kullananlar

Duruş bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olan kamburluk önleyici korseler birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Genel olarak dik duruş korsesi kullanıcı yorumları incelendiğinde kullanan kişilerin ağrılarının hafiflediği ve hatta zaman içerisinde tamamen geçtiği, aynı zamanda daha dik durmaya başladıkları belirtilmektedir. Bu korseler sadece dik durmak için değil fiziksel bir yanlış hareket sonucu ortaya çıkan kasılmaların da engellenmesine engel olmaktadır. Bu özellikleri sayesinde pek çok kişinin tercihi olmaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi