Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık "her şey "dijitalleşmeye" başladı. Markaların kendini tanıtması ve ürünlerini satması için yeni bir "reklam mecrası" olarak görülen sosyal medyalar ve web siteleri, biran da önem kazandı. Ancak, bu web sitelerin ve sosyal medyaların doğru yönetilmemesi, klasik reklam krizlerinden çok daha pahalıya mal olabilmektedir. Zira, 140 karakterlik bir metin ile oldukça önemli bir itibar kaybı yaşayabilir ve cirolar kaybedilebilirdi. Bu nedenle, profesyonel anlamda diğer reklam faaliyetlerininim yönetildiği gibi dijital reklamcılığında birileri tarafından yönetilmesi gerekiyordu. İşte, dijital reklam ajanslarının doğuş hikayesi buydu. Markalar için interaktif uygulamalardan tutunda mobil pazarlama hizmetlerine kadar her türlü sorumluluğu üstlenen dijital reklam ajansları, "dijitalde" markayı en iyi şekilde temsil etmek ve daha da başarıya taşımak için çalışmaya başladılar.

Dijital Reklam Ajansı Bir Markaya Ne Katar?

Markaların birbirleriyle yarıştığı yepyeni bir mecra olan dijital mecralar, dijital reklam ajansları tarafından yönetildiği takdirde markaya "avantaj" sağlar. Zira, markanın yapacağı en ufak bir hata dahi markanın imajını tehdit edebilir ve uzun süreli bir krizle karşı karşıya kalınmasına sebep olabilir. Bu nedenle, dijital reklam ajansı ile çalışmak daima önemlidir.

Doğru Yolu Seçmek Başarı Getirir

Yeni markaların tüketicilerin karşısına nasıl çıkacağından hangi zamanda çıkacağına kadar her şey oldukça önemli detaylardır. Zira, doğru zamanda çıkmayan bir reklamın etkisinin olmayacağını düşünmekte zor değil. Bu nedenle, pazara yeni giren markalar dijital reklam ajansları ile birlikte çalıştığında doğru zamanda doğru şekilde tüketici ile buluşabilir ve kısa sürede başarıyı yakalayabilir.

Profesyonellerin Görüşü Önemlidir

Markalar, daima profesyonellere danışarak ilerlediğinde büyüme gösterirler. Aksi halde, dijital reklamcılık hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler, dijitalde faaliyet yürütmeye kalktığında "gereksiz bütçe harcaması, krize sebep olma, müşteri memnuniyetsizliği" gibi bir takım durumlarla karşılaşacaktır. Zira, profesyoneller daima öngörür ve doğru olanı yapar. Bu nedenle, markanın daha da bilinmesi ve başarıya doğru ilerlemesi için kuşkusuz dijital reklam ajansları ile çalışmak en doğrusu olacaktır.

Dijital Reklam Ajansı Sizin İçin Neler Yapar?

  • Web tabanlı prodüksiyonel çalışmalar
  • Web sitesi tasarımları
  • İnteraktif uygulamalar
  • Arama motoru optimizasyonu
  • Sosyal medya pazarlama & yönetimi
  • Strateji ve iç görü çalışmaları
  • Kriz yönetimi gibi birçok konuda sizin için çalışan dijital reklam ajansları; aynı zamanda SEO çalışmalarınızı planlayıp, yönetedebilir.

En Doğru Dijital Ajansı Nasıl Seçersiniz?

Belirli bir stratejiye dayanan ve profesyoneller tarafından yönetilen dijital reklam hedefleriniz, mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bu nedenle, markanız için en doğru dijital ajansı seçmeniz için dikkat etmeniz gereken noktaları bilmeli ve bunları seçim yaparken göz önünde bulundurmalısınız.

  1. Seçeceğiniz dijital pazarlama ajansının Google iş ortağı olup olmadığı bilgisini mutlaka alın.
  2. İstediğiniz hizmetle alakalı konularda ücretsiz bilgi alabiliyor musunuz? SEO vb. gibi hizmetlerde ücretsiz analiz sunuyorlar mı?
  3. Siz haricinde sizin klasınızda daha önce bir marka yada firma ile çalışmışlar mı?
  4. Dijital reklam ajansı bünyesinde verilen hizmetler neler?
  5. Geçmişten günümüze kadar geçen sürede üstünde çalıştıkları işlerin/markaların referanslarını sunabiliyorlar mı?
  6. Kendilerine ait projeleri var mı, varsa neler?
  7. Hedefinizin ne olduğunu gerçekten dinliyorlar mı veya anladılar mı?
  8. Sizin hedefinize uygun dijital pazarlama stratejisi ve yol haritası çıkarıyorlar mı?
  9. SEO vb. gibi çalışmalar yapıyorlar ise sizlere düzenli olarak raporları sunabiliyorlar mı?
  10. Kriz yönetiminde daha önce neler yapmışlar, nasıl yönetmişler?

Eskişehir ve Ankara Reklam Ajansı - Sıradışı Digital | Dijital Reklamınız Bize Emanet

Dijital Dünya'da ne yapmanız yada ne yapmamanız gerektiğini belirleyerek sizlere yol haritası çiziyor ve dijital reklamın olmazsa olmazlarını tek tek gerçekleştiriyoruz. Tüketici yada müşterilerinizin sizi daha iyi bulabilmesi adına web sitenizi tasarlıyor ve optimize ediyoruz. Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda ise minimum bütçe ile nasıl maksimum kazanç elde edebileceğinizi planlıyor ve tek tek gerçekleştiriyoruz.

Bir Eskişehir ve Ankara reklam ajansı olarak biz Sıradışı Digital olarak sizleri de bize davet ediyoruz!

Editör: Pusula Gazetesi