Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları yaptıkları basın açıklaması ile Demokrasi ve Laiklik Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı.

ADD Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları yaptığı basın açıklamasında bundan 90 yıl önce Menemen'de; Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik karşıtı gerici güçler tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Açıklamada Şehit Asteğmen Kubilay'ın vatanseverliğine ve gerici güçlere karşı dik duruşuna değinen Dernek Başkanı Ela Mantarlı Kurt," Bundan 90 yıl önce cumhuriyet, demokrasi ve Laiklik karşıtı gerici güçler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı minnetle anıyoruz. Şehit Asteğmen Kubilay'ın vatanseverliğini, gerici güçlere karşı dik duruşunu bugün hala örnek alıyoruz. Gericiliğe geçit vermeyen, günümüzün ışığı Teğmen Kubilay'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehit Teğmen Kubilay; Atatürk devrimlerini yaşatmak, vatan bütünlüğünü korumak için canını feda eden tam bir vatanseverdi. Atamızın emaneti cumhuriyeti ve demokrasimizi savunmak, Laiklik ilkesini korumak Kubilay gibi her birimizin asıl görevidir. Cumhuriyet düşmanı laiklik karşıtı cemaatçiler dün olduğu gibi bugünde iş başındalar. Hepimiz Kubilay,Bekçi Hasan, Bekçi Şevki kadar duyarlı ve cesaretli olmalıyız. Atatürk Cumhuriyeti'ne ilelebet sahip çıkmalı ve korumalıyız" dedi.

Başkan Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını ifade ederek," Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet değerlerimizi, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeden sonsuza dek yaşatacağız. Aydınlık gelecek için, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Kubilaylar " sözlerine yer verdi.

ADD Çaycuma Şubesi Gençlik Kolları ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini ilelebet koruyacaklarını ifade ederek,"Cumhuriyeti kuranlar ve yaşatanlar, Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların emaneti Cumhuriyeti ve devrimleri koruyan milyonlarca Atatürk gençliği görev başındalar" diye konuştu.