Devrek Belediyesi tarafından Yaz Şenlikleri kapsamında yapılan etkinlikler büyük ilgi görüyor.

Cumhuriyet Meydanında açılışı yapılan şenlikler Yemi Terminal yanı stant alanında devam ediyor. Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem müzik ziyafeti hem de eğlenceli anlar yaşıyorlar. Devrek'te yaz aylarının vazgeçilmezi olan alışveriş, gıda stantlarının bulunduğu alanda yapılan 2.gün etkinliklerinde sahneye ilk olarak Zonguldak'ın güçlü sesi Cengizhan Soysal çıktı. Birbirinden güzel eserler seslendiren Soysal adeta müzik ziyafeti çekti. Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Cengizhan Soysal yerel değerlere ve sanatçılara verdiği büyük desteklerden dolayı Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'ye teşekkür etti. Belediye Başkanı Mustafa Semerci de etkinliklere katılımından ve müzik ziyafetinden dolayı Soysal'a teşekkür ederek dünyaca ünlü Devrek Bastonu takdim etti.

Zonguldak'ın güçlü sesi Cengizhan Soysal'ın ardından sahneye çıkan Sihirbaz Zanadu birbirinden güzel ve ilginç gösteriler sergiledi. Başta çocuklar olmak üzere büyük ilgi gören Sihirbaz Zanadu gösterisinin sonunda vatandaşlardan büyük alkış aldı. Güzel gösterisinden dolayı Sihirbaz Zanadu'yu kutlayan Başkan Semerci teşekkür ederek günün anısına Devrek Bastonu takdim etti.

Sihirbaz Zanadu'nun ardından sahneye çıkan Çağlar Yağmur ve Saz Ekibi 7'den 70'e her yaştan vatandaşa keyifli anlar yaşattı. Söylenen birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde kendini müziğin akışına bırakan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadılar.

Etkinliklerin sunuculuğunu yapan ünlü sunucu Mülayim de çeşitli oyunlarla etkinliğe katılan vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Gecede bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Bizi dünyaya tanıtan çok önemli bir ürünümüz var, Devrek Bastonumuz. Gelen misafirlerimize uzun ömür dilemek için takdim ediyoruz. Yine her yıl yaz aylarında alışveriş ve gıda üzerine açtığımız stantlarımız bölgemizin yüz akı. Vatandaşlarımız buralarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar vakit geçiriyorlar. Ayrıca bu ve benzeri yaptığımız kültürel ve sosyal etkinliklerde sanatçılarımızla bir araya geliyorlar. Bu sene daha önceki yıllarda olduğu gibi yerel sanatçılarımızla bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek istedik. Etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi