Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu öncülüğünde Devrek Belediyesi, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Kent Konseyi ve Devrek Müftülüğü işbirliğiyle Devrek'te "Askıda Ekmek Var" kampanyası başlatıldı.

İlçede eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan kampanya Erdemler Unlu Mamuller'de start aldı. Kampanya dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şule Kıycı kampanyanın detayları hakkında bilgi verdi.

Devrek Meslek Yüksekokulumuz öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Belediyesi ve Kent Konseyi desteği ve Müftülüğümüzün işbirliği ile ilçemizdeki üniversite öğrencilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bundan bir süre önce "Askıda Ekmek Var" isimli bir proje başlatılmıştı ve bugün bu projenin hayata geçirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız., Türkiye'nin 47 ilinde iyi niyetli vatandaşlarımızın çabalarıyla başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bizlerde Devrek'te yaşayan bireyler olarak bu çalışmayı ilçemizde gerçekleştirme kararı aldık. Umuyorum maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız evlerinin ihtiyacı olan ekmeği kampanyamıza katılan fırınlarımız dan alırken, ilave bir ya da birkaç ekmek ücreti ödeyerek, bu ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine fırın tarafından verilmesine katkı sağlayacaklarını ümit ediyoruz" dedi.

"Askıda Ekmek Var" projesinin sosyal yardımlaşma ve dayanışmada simge olabilecek anlamlı bir kampanya olduğunu belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını diledi. Devrek Belediyesi'nin de büyük destek verdiği kampanyayı başlatan tüm kurumlara teşekkür eden Başkan Semerci vatandaşları bu anlamlı kampanyaya destek olmaya davet etti. Belediye Başkanı Mustafa Semerci ayrıca kampanya çerçevesinde duyarlı vatandaşlar tarafından alınan ekmeklerin ücretinin 1 TL olduğunu belirterek, örnek davranışından dolayı kampanyanın start aldığı fırın olan Erdemler Unlu Mamulleri İşletmecisi Mehmet Erdem'e teşekkür etti.

Başlatılan kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise kampanyaya destek veren tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür etti. Güney, " Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Amacımız kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaktır. Verende belli değil alanda belli olmayacak tıpkı Osmanlıda uygulanan sistem gibi vatandaşlardan ekmek alırken bir ekmek parası fazla vererek ihtiyaç sahibi öğrenci veya vatandaşlara yardımcı olacaklardır. Birde bugün ilk olarak ilçemizde faaliyette bulunan Erdemler Unlu Mamullerin sahibi Mehmet ve Mevlit Erdem'e teşekkür ediyorum nedeni ise 1,25 olan ekmeğin fiyatını proje için 1 liraya vereceklerdir. Yani vatandaşlar askıda ki ekmeğe 1,25 değil sadece 1 lira ödeme yapacaklardır" dedi.

İlk gün duyarlı vatandaşların destekleriyle kampanya için verilen ekmeklerin sayısı 450'yi buldu. Erdemler Unlu Mamullerinden başlayan kampanyaya ayrıca Altat Unlu Mamuller, Çekiç, Günaydın, Özkan ile Nefis Ekmek Fırınları da destek verirken ilerleyen zamanlarda kampanyaya destek vermek isteyen diğer fırınlarda kampanyaya dahil edilecek.

Bu proje Türkiye'nin 47 ilinde duyarlı vatandaşların çabalarıyla başarılı bir şekilde uygulanıyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşlar, evlerinin ihtiyacı olan ekmeği kampanyaya katılan fırınlardan alırken, ilave bir ya da birkaç ekmek ücreti ödeyerek, bu ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine fırın tarafından verilmesine katkı sağlayacaklar. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da bu ekmekleri kampanyaya destek veren fırınlardan hiçbir ücret ödemeyerek alabilecekler.

Kampanyanın başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinliğe; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Akçabelen, İlçe Müftüsü Mahmut Çakır ile sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik Müftü Çakır tarafından yapılan dua ile sona erdi. i.

Editör: Pusula Gazetesi