Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Devrek İlçesi'nde aday göstermediği Songül Saraç, bağımsız aday olmayı düşünebileceğini söyledi.

CHP'den istifa etmeyi ya da başka bir partiye geçmeyi düşünmediğini belirten Saraç "Şartlar uygun olursa İYİ Parti, Saadet Partisi aday çıkarmazsa, AKP'nin adayı belli olduğunda belki bağımsız aday olarak çıkabilirim" dedi.

"BAŞKA BİR PARTİYE GEÇMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Saraç, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Devrek'e büyük geçmiş olsun. Şimdi önümüzdeki sürece bakacağız. Başka bir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Ama şartlar uygun olursa İYİ Parti, Saadet Partisi aday çıkarmazsa, AKP'nin adayı belli olduğunda; böyle bir durumda daha kimseyle görüşmedim. Böyle bir durumda belki bağımsız aday olarak çıkabilirim. 'Bağımsız aday olurum' demedim. Bağımsız adaylığı düşünebilirim, başka parti asla düşünmüyorum."

"31 MART'TA DEVREK'TE NE OLACAĞINI HERKES BİLİYOR"

Devrek'te geçmişten beri bir başarı hikayesine sahip olduğunu belirten Saraç, şöyle konuştu; "Yüzde 24 olan oyu yüzde 45'e çıkartan bir kadın ve 2014'te şu an aday gösterilen kişinin sana ihanet etmesiyle 200 oyla seçim kaybettiren kişi aday olması beni şaşkına çevirdi. Ben işimdeyim, gücümdeyim, iş kadınıyım, mühendisim. Ben donanımlı bir kadınım, nasıl böyle bir başarıyı Genel Merkez görmemezlikten gelir. İnanılacak gibi değil. Ancak CHP'den istifa edecek yanlış bir şey yapmadım. Ben sadece aday gösterilen çetin Bozkurt'u desteklemeyeceğim. İhanet edeceğim demiyorum. İçinde olup da ihanet edenler çok fazla. Ben bu sefer çalışmayacağım. CHP de gereğini yapacaksa yapar zaten. Ben Devrek'te CHP'nin yüzde 70'ine hakimim, yüzde 30'una değilim. AKP adayını gösterecek, belki memnuniyetsizlik olacak. Ben Devrek'in Songül ablasıyım. Bana siyasi olarak bakmazlar. AKP'nin de, CHP'nin de, Saadet'in de ablasıyım. Geçmişten beri bir başarı hikayem var benim. Bundan dolayı böyle bir talep oluşursa Devrek'te hizmet etmeye varım. Şu an net bir şey söylemiyorum. Ama 31 Mart'ta Devrek'te ne olacağını herkes biliyor. İyi ki aday adayı olmuşum, partililerim 'Neden aday olmuyorsun' diye kızıyorlardı. O anlamda da Devrek'e geçmiş olsun."

Editör: Pusula Gazetesi