TRT Müzik Kanalı'nda yayınlanan Fasl-ı Anadolu Programı Ekibi, Devrek kültürünü ve türkülerini tanıtmak amacıyla Devrek'te yaptıkları 4 günlük çekimlerini tamamladı.

Yapımcı-Yönetmen Sema Dalgıç öncülüğünde Atilla Temizkan, Tevfik Rüzgar, Selami Çalık ve Bayram Özyıldız'dan oluşan TRT Müzik Kanalı Fasl-ı Anadolu Programı Ekibi, Devrek'e ait 8 türkünün seslendirme ve görsellerinin çekimlerini tamamladı.

Devrek'in 500 yıllık kültürünü ve türkülerinin tanıtılacağı programda, mahalli sanatçılar; Remzi Budak, Ayhan Alaz, Sonat Müfettişoğlu, İsmet Akdemir, Asya Şevval Eren, Siyami Tığ ve Bülent Çam, yöreye ait; Bal Dudu'm, Karakiraz, Dambaşı, Hışır Kızı, Acı Elmanın Dilimi, Bir Kız Sevdim Devrek'ten, Ay Lili Lililay, Ağursan Yollarında adlı türküleri seslendirdi. Remzi Budak, Ayhan Alaz, Siyami Tığ, Bülent Çam, Emre Savaş, Nihat Ahlat ve Ilgın Kocabıyık'tan oluşan Devrek Türkü Kurulu Saz Heyetinin yanı sıra İbrahim Tığ, Mustafa Uzundal ve Mehmet Budak da programda yer aldı.

TRT EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Devrek Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal çekimlerin tamamlanması sonrasında TRT ekibi adına Yapımcı ve Yönetmen Sema Dalgıç'a Devrek Bastonu, Devrek Türküleri Kitabı ve bir plaket ve kurul üyesi emekli öğretmen Nihat Ahlat'a da katkıları nedeniyle plaket verdi. Uzundal, Devrek türkülerini ve Devrek'in tanıtımında katkıda bulunan TRT Müzik Kanalı'na ve Fasl-ı Anadolu programı yapımcısı Sema Dalgıç ve ekibine teşekkür ederek; "Yaklaşık 6 aydır yaptığımız çalışmayla Devrek kültürü ve türküleri üzerine bölgemizin gün yüzüne çıkarılmamış bir çok türküsünü ve manisini ortaya koyduk. Bu çalışmalarımızın ateşleyicisi, kurulumuzun kurucusu İbrahim Tığ'a da çok teşekkür ediyorum. TRT Müzik Kanalı da ortaya çıkardığımız türkülerimizi ve Devrek'imizi ülkemiz ve yurtdışına tanıttı. Kendilerine halkımız adına çok teşekkür ediyorum."dedi. Uzundal, kendilerine katkı veren; Çınar Oteli Sahibi Zeki Budak'a, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan'a, Efsane kafe Sahibi İzzet Karagülle ve Bölge Haber Gazetesi'ne de teşekkür etti. Devrek türkülerinin seslendirilmesi ve görselleri için TRT Ekibi, Devrek Bastoncular Çarşısı, Simitçiler Sokağı, Hışıroğlu, Bakırcılar, Çolakpehlivan Köyleri, Akçasu yolu, Solaklar Seyir Yeri, Çınar Oteli'nde çekimler yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi