TRT Müzik Kanalı'nda yayınlanan Fasl-ı Anadolu Programında Devrek türküleri yer aldı. Sema Dalgıç'ın yapımcılığı ve yönetmenliğini yaptığı programda Devrek türküleri seslendirildi.

Programda, İbrahim Tığ, M. Naci Kocabıyık ve Nihat Ahlat'ın Devrek yöresinden derlediği ve mahalli sanatçıların seslendirdiği 8 türkü yer aldı.

Sanatçılar; Ayhan Alaz "Hışır Kızı (Hışıroğlu Köyü)", Remzi Budak "Bal Dudu'm (Bakırcılar Köyü" ve "Dambaşı (Başlarkadı Köyü", İsmet Akdemir "Karakiraz (Devrek merkez", Bülent Çam "Acı Almanın Dilimi (Karakoçlu-Tellioğlu Köyleri", Siyami Tığ "Bir Kız Sevdim Devrek'ten (Hatipler Köyü", Sonat Müfettişoğlu "Ağursan Yollarında (Oğuzhan Köyü)" ve Asya Şevval Eren "Ay Lili Lililay (Eğerci bölgesi)" türkülerini seslendirdi.

Devrekliler, 'Devrek Türküleri'nin yer aldığı programı büyük bir heyecanla izledi. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de programı belediyenin reklam ekranından vatandaşlarla birlikte izledi.

Devrek Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal programı değerlendirerek, "Devrek'i en iyi bir şekilde ülkemize ve dünyaya tanıtma amacında olduklarını" belirtti.

Uzundal, "Devrek'imizi ve türkülerimizin tanıtımında bize büyük destek veren Yapımcı-Yönetmen Sema Dalgıç öncülüğünde Atilla Temizkan, Tevfik Rüzgar, Selami Çalık ve Bayram Özyıldız'dan oluşan TRT Müzik Kanalı Fasl-ı Anadolu Programı Ekibine halkımız adına teşekkür ediyorum."dedi.

Uzundal, ayrıca TRT'nin çekimleri sırasında kendilerine destek veren; Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Bölge Haber Gazetesi Sahibi İbrahim Tığ'a, Çınar Oteli Sahibi Zeki Budak ve Efsane Kafe'nin Sahibi İzzet Karagülle'ye de teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi