Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Başkan Adayı Ertan Civak, seçim çalışmalarını ekibiyle beraber kararlı bir şekilde sürdürüyor. Her hafta farklı yerdeki, farklı bir mekanda ekip arkadaşlarıyla bir araya gelip, seçim çalışmalarının değerlendirmesini yapan Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, aktif olarak saha çalışmalarını da aksatmadan TSO üyelerini işyerlerinde ziyaret ediyor.

Ertan Civak, yeniden Devrek TSO Başkanı seçilmesi halinde TSO'nun rutin hizmetleri dışında yapacağı önemli projeleri de açıkladı.

Civak, bazı önemli projelerini şöyle sıraladı:

"ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ"

"Devrek ve Gökçebey'e hitap edecek olan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulması için TSO olarak bölge milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın gayretleriyle beraber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü'den olurumuzu aldık. OSB'nin bölgemizde kurulmasıyla ilgili olarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. OSB bölgesinde kurulacak olan fabrika ve işletmelerimizle birlikte istihdamı bölgemize getirip burada yüzlerce gencimizi iş sahibi yapıp binlerce ailenin zorunlu işsizlikten dolayı memleketini bırakıp gurbet ellere çıkmasının önünü kesip huzurlu ve mutlu bir şekilde sevdikleriyle birlikte yaşamalarına imkan sunacağız. Yöremizi de böylece göç veren değil göç alan bir cazibe merkezi haline getireceğiz."

"TURİZM POTANSİYELİMİZİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ"

"Dirgine'de (Yazıcık) AB destekli orada rafting yapılacak konaklama imkanının da olduğu bir projemiz var. Bu projeyle birlikte başta Yedigöller olmak üzere Devrek ve bölgemizin turizm potansiyelini bastonumuzu da öne çıkararak avcılık ve benzeri etkinlikleri de buna dahil ederek insanları günübirlik dahi olsa bölgemize çekip bir turist potansiyeli yaratmak istiyoruz. Bu potansiyel bölgemizin ekonomik yönden rahat bir nefes alıp soluklanmasına da ortam sağlayacaktır,"

"SERACILIK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI DA ÖNEMSİYORUZ"

"Bölgemizde çok rahat uygulanma imkanı olan seracılığı ve küçükbaş hayvancılığı da geliştirip yaygınlaştırıp bu alanda da ekonomimize ivme kazandırmak istiyoruz. Bu yöndeki yatırımları özendirmek adına da elimizi taşın altına sokup bu potansiyelimizi de harekete geçirmek için de çaba sarf edeceğiz."

"DEVREK'E SEKTÖREL TEŞVİKİ GETİRECEĞİZ"

"İl bazlı teşvikten ziyade ilçe adına sektörel teşviki daha çok önemsiyoruz. İlçemizin teşvik derecesini 3 dereceden 4 dereceye yükseltmek için çalışacağız."

"ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNUN GELMESİ İÇİN DE ÇALIŞACAĞIZ"

"Yıllardan beri Devrek'e gelmesi için uğraşılıp adeta yılan hikayesine dönen ve bir türlü gelemeyen araç muayene istasyonunun da bir an önce Devrek'e kazandırılıp sanayi esnafımızın rahat bir nefes alacak ekonomik duruma gelmesi içinde üzerimize düşen sorumluluğu da üstleneceğiz."

"ÜNİVERSİTEMİZE YENİ BÖLÜM VE ÖĞRENCİLER KAZANDIRACAĞIZ"

"Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulumuza yeni bölümler kazandırıp öğrenci sayısını artırmak adına da girişimlerimizi sürdürüp, bacasız bir sanayi görevi de üstlenen göz bebeğimiz üniversitemizin daha da büyümesine katkı vermeye devam edeceğiz."

"TSO ÜYELERİNE 'NEFES' ALDIRACAĞIZ"

"Devrek TSO olarak yeni dönemde hükümetimiz ve TOBB işbirliğiyle düzenlenen 'Nefes Kredisi'nin ikincisinden de üyelerimizi düşük faizle birlikte yararlandırıp bölgemizin ticaretine de yeni bir canlılık getireceğiz."

"CEVİZLİ KÖMEÇ VE BEYAZ BAKLAVAMIZA COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRACAĞIZ"

"Dünyaca ünlü bastonumuz gibi yöresel ürünlerimiz olan cevizli kömeç ve beyaz baklavamızın da Coğrafi İşaret alabilmesi için başvurularımızı yaptık. Bu ürünlerimizi Coğrafi işaretle taçlandırıp yöresel ürün olarak tanıtımımıza ve bölge ekonomimize daha güçlü katkı vermelerine olanak sağlayacağız."

"KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLERİ DE İHMAL ETMEYECEĞİZ"

"Devrek olarak tanıtımımıza katkı sağlayacak olan sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde yer alıp yeri geldiğinde düzenleyip katkıda vererek bölgemizin tanıtımı ve sosyalleşmesine de hep destek olacağız."

Editör: Pusula Gazetesi