Devrek Kent Konseyi tarafından 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen Kent Konseyi tarafından çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu program çerçevesinde 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Devrek Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanırken, faaliyet raporunun okunması ve oya sunulması, Kadın Meclis Çalışma Yönergesinin görüşülmesi ve oya sunulması ile devam edildi.
Gençlik Meclisi Çalışma Yönergesinin Görüşülmesi ve oya sunulması, dilek ve temennilerin ardından davetlilere hitap eden Devrek Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Akçabelen,"Devrek Kent Konseyinin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz toplantınızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Malum olduğu üzere Devrek Kent Konseyi yaklaşık 8 ay önce kuruldu. Bu konseyin ilçemiz tarihinde ilk kurulan kent konseyi olması nedeniyle önemsiyoruz. Şayet bizler kent konseyinin ilçe için faydalı bir kuruluş olduğunu gösterebilirsek bizden sonra kurulacak konseylere de yol göstermiş oluruz. Kent konseyleri, yönetmelik de belirtildiği gibi, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmak amacıyla oluşturulmuştur, Uzaktan yakından programımıza iştirak eden tüm misafirlerimize arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Programa Ankara'dan misafir olarak katılan TOBB Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz ise davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Öncelikle bu programa beni davet eden hemşehrilerime en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde binlerce saat konuşsanız hiçbir şey ifade etmez. Bir de beraberlik nedir? Sorusuna da şu cevabı vermek istiyorum. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu örnek olarak göstermek istiyorum. Kendisi Kayserilidir ve onlarca yatırımı vardır ama hepsi ortaklıdır hiçbir yatırımı yüzde yüz şahsına ait değildir. Neden bu örneği verdim? Bizim ilçemizde ortak olarak bir iş kurduğumuz zaman çok fazla uzun süreli olmuyor. Sayın Hisarçıklıoğlu'na sordum bu soruyu başarınızın sırrı ne diye bana kendileri şu cevabı vermişlerdi işin sırrı iki ortağınla bir kapıya yaklaştığında ortağınıza lütfen önden siz buyurun teklif edebilirsen işte o ortaklık başarıya ulaşır işin sırrı bu demişlerdi. Peki, işin sırrı bu mu? Hayır, işin sırrı bu değil bencilliği, önce ben ve fesadı ortadan kaldırmak gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz ki şimdi bu konuştuklarımızın kent konseyi ile ne alakası var diyeceksiniz. Biraz evvel bir oylama yapıldı ve ilk olarak başkanı kim olacak? Sorusu yöneltildi. Önce sorulması gereken soru şuydu bence başkan kim olacak değil bu kurul ne yapacak? Bu kurul ne yapacak üzerine odaklanırsak yapacaklarımızın üzerine odaklanırsak başkanlık en son iş o zaten kendiliğinden gelişecektir. Arkadaşlar ilçemizde birlik ve beraberliği çok önemsemeliyiz eğer önemsersek ve birbirimize gereken değeri verirsek inanın çok daha farklı bir Devrek çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
Düzenlenen organizasyona; Devrek TSO Başkanı Ertan Cıvak,, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DMYO Öğretim Görevlisi Şule Kıyıcı, İlçe Müftüsü Mahmut Çakır, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı

Editör: Pusula Gazetesi