Devrek-Gökçebey Kültür ve YardımlaşmaDerneği BaşkanıLütfi Çavuş, üyelerine Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Devrekli Prof.Dr.Güngör Karauğuz'un "Devrek ve Çevresi Tarihi" adlı kitabını armağan edeceklerini söyledi.

Başkan Çavuş, yaptığı açıklamada, "1963 yılında kurulan Derneğimiz, 1993 yılından itibaren her yıl üyelerimize bir armağan vermeyi gelenek haline getirmiştir.Bu yıl hemşehrimiz Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Güngör Karauğuz'un 'Devrek ve Çevresi Tarihi' adlı yapıtı armağan edilecektir. 15 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 14.00'de hocamız Sayın Prof. Dr. Güngör Karauğuz, derneğimizde üyelerimizle yapacağı söyleşide adı geçen yapıtı imzalayarak sunacaktır" dedi.

GÜNGÖR KARAUĞUZ KİMDİR?

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde1966 yılında doğdu.İlk,orta ve lise eğitimini Devrek'te İstiklal İlkokulu ve Devrek Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri BölümüHititoloji Ana Bilim Dalı'ndan mezun oldu.1989-1993 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü,Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin çiviyazılı tablet seksiyonunda "Müze Araştırmacısı" unvanı ile çalıştı. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandı.1996 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını, 2000 yılında da aynı anabilim doktorasını tamamladı. 1993 yılından beri yürütülen "Konya Bölgesi Arkeoloji Yüzey Araştırması Projesi'nde" ekip üyesi olarak yer aldı. 2001 yılında Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde "Moğolistan'daki Türk Anıtları Projesi" kapsamında Bilge Kağan Külliyesi kazılarına katıldı.2004-2088 yılları arasında "Zonguldak Bölgesi Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi"ni, proje başkanı olarak yürüttü.2005 yılında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atandı. 2007 yılında Eskiçağ Tarihi Doçenti oldu. Halen Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanıdır.

Editör: Pusula Gazetesi