Devrek Belediyesi 2021 Rüştü Onur Şiir ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl birincisi düzenlenen 2021 Devrek Belediyesi Rüştü Onur Şiir ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülleri Devrek Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törenle sahiplerine takdim edildi.
Rüştü Onur Şiir Ödülü dalında 17, Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü dalında 37 olmak üzere toplam 54 yapıt değerlendirildi. İki dalda toplam 3 isime ödül verildi. Bilal Çakıl'ın "Buz Kanı" adlı eseri Rüştü Onur Şiir Ödülü, "Jüri Özel Ödülü"ne, Alp Eren Çiçek'in "Eyer Vurulmamış Atlar" adlı eseri Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü birinciliğe ve Nafia Altınok'un "Yağmurlu Gecenin Konuğu" adlı eseri de "Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülü, Jüri Özel Ödülüne değer buldu.
Eser sahipleri ödüllerini Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan ve Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal'ın elinden aldı.
Ödül sahiplerini kutlayan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, her zaman sanat ve sanatçının yanında olduklarını, belirtti.
Devrek Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çetin Bozkurt, "Bilindiği gibi şehirler, şair ve yazarlarıyla anılır ve yaşar. İşte Rüştü Onur ve Müfide Güzin Anadol da ilçemizin yüzakı sanatçıları ve değerleri. Onların eserlerini yaşatmak, kalıcı kılma ve Türk Edebiyatına yeni isimler kazandırılması amacıyla bu yıl ilkini düzenlediğimiz şiir ve öykü yarışmamıza ülkemizin dört bir yanından birbirinden güzel eserlerle katılım oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatkar el öpmez; sanatkarın eli öpülür!' söylemiyle sanat ve sanatçının yadsındığı bir ortamda, ülkemizin sanatsal ve kültürel yönden gelişmesi, yüceltilmesi ve edebiyatımıza yeni isimler kazandırabildiysek ne mutlu bize. Bu vesileyle, başta Büyük Atatürk olmak üzere, ebediyete göçen sanatçılarımızı şükran ve saygıyla anıyor, ödül sahiplerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
RÜŞTÜ ONUR ŞİİRLERİ DİNLETİSİ
Törende, Zonguldaklı şairler, Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser'in şiirlerinin seslendirildiği şiir konseri yer aldı.
TSM Koro Şefi Levent Özger ve Yazar Fahri Bozbaş'ın yönetiminde Grup Kömür Karası'nın verdiği şiir konseri büyük beğeni topladı.
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Bu memleketin acı çeken ve genç yaşta yaşama veda eden şairlerinin, duygu yüklü, yaşam yüklü şiirlerini gelecek nesillerimize aktardıkları için Grup Kömür Karası'nın değerli üyelerine bizlere böyle bir konser yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum"dedi.
Etkinliğe, Müfide Güzin Anadol'un kızkardeşi, şair Ülker Niron Baççıl, Zeynep Aliye, Hüseyin Alemdar, İbrahim Tığ ve Halil İbrahim Özcan gibi önemli şair ve yazarlar da katıldı.