Devrek Belediyesi, ilçenin alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için ilçenin muhtelif yerlerinde çalışmalar yürütüyor. İlçenin daha güçlü, sağlam alt ve üst yapıya kavuşmasına büyük önem veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çalışmaları yakından takip ediyor. İlçede yapılan en önemli alt yapı yatırımlarının başında içme suyu şehir içi şebeke ana hatlarının yenilenmesi geliyor. Çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Su İşleri ekipleri, ilçenin birçok noktasında ana hatları ve abone bağlantı hatlarını yenileyerek içme suyu alt yapısını daha sağlam hale getiriyor. Devrek Belediyesi, çalışmaları kendi personel, makine ve araç parkıyla sürdürüyor. Yenimahalle Müftüler Sokak'ta çalışmalarını tamamlayan ekipler, yeni hatta su vermeye başladı. Yapılan çalışmalarla içme suyu konusunda ilçenin gelecek 50 yılı garanti altına alınıyor.

FEN İŞLERİ EKİPLERİ ÇALIŞMALARINA TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin muhtelif bölgelerinde yağmur suyu, kanalizasyon, parke ve kaldırım düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Fen İşleri'ne bağlı ekipler, kısa bir süre sonra hizmete girecek olan katlı otopark binasının çevresinde yeni yağmur suyu hattı döşeme çalışması yaptı. Yapılan çalışmayla bu bölgede yüzeyde bulunan, bundan dolayı da sorun teşkil eden yağmur suları döşenen yeni yağmur suyu hattıyla kanal içine alındı. Yine kanalizasyon bağlantı çalışmaları yapılarak kanalizasyon alt yapısı daha sağlam hale getirildi. Ekipler ayrıca katlı otopark binasının çevresinde çevre düzenleme çalışmaları da yapıyor. Devrek Belediyesi ayrıca alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde başlattığı üst yapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar şu anda Karakök Sokak'ta devam ediyor. Bordür çalışmasına başlayan ekipler ardından parke ve kaldırımları yeniden yapacak. Karakök Sokak yapılan çalışmalarla kalıcı, kullanışlı ve estetik bir üst yapıya kavuşacak. Bununla birlikte ilçenin çeşitli bölgelerinde parke tamirat ve kaldırım düzenleme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

SEMERCİ: "ÇALIŞMALARIMIZ BELİRLİ PLAN VE PROGRAM DAHİLİNDE SÜRÜYOR"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Ekiplerimiz belirli bir plan ve program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye olarak ilçemizin alt ve üst yapısının yenilenmesine, ilçemizin daha yaşanabilir bir şehir olmasına çok önem veriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Alt yapı yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Alt yapı çalışmalarımızı tamamladığımız bölgelerde üst yapı yenileme çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz, ilçemizi alt ve üst yapı bakımından sorunsuz hale getirmek. Yapılan çalışmalar esnasında verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür diliyor, gösterdikleri anlayış ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi