Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Pazartesi (yarın) kurulacak köylü pazarının corona virüs tedbirleri kapsamında ara verilmesi nedeni ile yeniden bir açıklama yaptı.

Kaymakam Ümit Altay, yaptığı açıklamasında, Köylü pazarında satış yapan ancak belli bir süre pazar kurulmayacağı için pazara gelemeyecek olan vatandaşların, çiftçiler ile sosyal medya üzerinden iletişime geçebileceklerini ifade ederek;
"Şartlara karşı pratik çözümler üretmek böyle bir şeydir. Tıpkı internetten sipariş vermek gibi üreten köylümüzle Devrekli vatandaşımız arasında doğrudan bir köprü olabilecek bir uygulama. (İlerisi için sanal bir pazar yeri gibi bir site kurulabilir. Bu konuda e-ticaret eğitimleri veren arkadaşlarımız bir şeyler düşünecektir. Ben dahil her hafta köylü pazarından alışveriş yaptığım teyzelere telefonla ulaşıp ihtiyaçlarımı söyledim, ellerindeki mevcut ürünlerden siparişlerini verdim. Paketlenmiş şekilde tertemiz kapımıza kadar getiriyorlar sağ olsunlar. Bu uygulamayı düşünen Tarım Müdürümüz Rıfat Verim 'e teşekkür ediyorum. Bu listede olmayıp da sütünü, yoğurdunu, yumurtasını, sebzesini eve sipariş yöntemiyle satmak isteyen yerel üreticilerimiz varsa ben de buradan seve seve duyururum. Şimdi dayanışma, birbirimize destek olma zamanı" dedi.

ÇİFTÇİ İLE İRTİBATA GEÇİLEBİLECEK

Kaymakam Ümit Altay, Köylü pazarında satış yapan ancak belli bir süre pazar kurulamayacağı için pazara gelemeyecek olan vatandaşların Marul, Ispanak, Maydanoz, Dereotu, Roka, Mancar, Lahana, Tereyağı, Köy yumurtası, Erişte, Tarhana, Pekmez, Bal, Tereyağı, Yoğurt, Köy peyniri almak isteyen hemşirelerimiz çiftçilerimizle iletişime geçebileceklerini ifade etti.