Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1'inci sıra Milletvekili Hamdi Ayan, Sapça'da vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti ve CHP Milletvekillerinin MHP'ye yönelik açıklamalarına dikkat çeken Hamdi Ayan, 'Allah'a inanıyoruz, çalışıyoruz ve tevekkül ediyoruz. İki cihan bir araya gelse benim milletvekili seçilmemi önleyemez' dedi. Ayan, "Bütün siyasetleri bir kenara bırakmışlar, CHP 'Hamdi Ayan'ın önünü kesin diyor, Bizim iktidar ortağımız olan partinin bir milletvekili çıkabilmek için efendim Hamdi Ayan'a oy vermeyin, şudur budur diyor. Bakın, birleşik oy pusulasında bütün siyasi partilerin armasını göreceksiniz. Mührü o armaların altına basacaksınız. MHP'ye vurduğunuz mühür beni çıkartacak. Bana verdiğiniz oylar kimseye gitmiyor, dolayısıyla onlara verdiğiniz oylar da bana gelmiyor. Bunu bir yarışa soktular. Bakacağız, Sapça soruyorum size bu yarışın galibi kim olacak? 'Vatandaşlar: MHP...' Gelsinler ve Sapça meydanında konuşsunlar. Son 30 yılı size anlatsınlar. Sizler de dinleyin. Kavga etmeden, siyasi üslubumuzla, demokrasiyi önümüzde tutarak, hukukun üstünlüğünü önümüzde tutarak bir yarışa gidiyoruz. Allah hayırlısını nasip eylesin. Sizlere teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum Unutmayın, 24 Haziran Genel Seçimleri'nde sandıklar açılacak, bu kardeşiniz milletvekili olacak. Ankara'dan ilk geldiğinde de Sapça'ya gelerek ilk ziyaretini buraya yapacak" ifadelerini kullandı.

"SEÇİLİNCE DİĞER PARTİLERİN MİLLETVEKİLLERİ İLE TOPLANTI YAPACAĞIZ"

"Zonguldak SOS veriyor" diyen Hamdi Ayan, "Zonguldak'a bir reçete yazmak lazım. 10 maddelik bir reçete yazdık. 8 ilçemize 1 maddeden oluşan bir proje yazdık. Kadın girişimcilerimizi de unutmadık ve bu projelerin içerisinde ekledik. Ben Zonguldak'a bir söz verdim ve yemin ettim. Cenab-ı Allah nasip ederse eğer, diğer siyasi partilerden seçilmiş olan milletvekillerimiz ile birlikte ilk gün toplantı yapacağız. Diyeceğiz ki; 'Arkadaşlar, partileri bir kenara bıraktık. Mesele Zonguldak meselesi. Zonguldak artık kaybetmemeli gelin birlikte buna dur diyelim' diyeceğiz. Umut ediyorum ve eminim ki bu arkadaşlarımız bu teklifimizi kabul edeceklerdir. Yoksa biz daha çok kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, gençlerimizi başka vilayetlere göndermek zorunda kalacağız. Mutlaka bir siyasi tercih yapacaksınız. Bunları yaparken, ne bizim yeminimizi unutun, ne 10 maddelik kalkınma maddelerini unutun, ne de kadınlarımız ve gençlerimiz için yapacağımızın sözünü verdiğimiz cümleleri aklınızdan çıkartmayın" şeklinde konuştu.

MHP ZONGULDAK'TA NE YAPTI SORULARINI YANITLADI

Zonguldak'ın 30 yılını nasıl kaybettiğini anlatan Hamdi Ayan, "TÜİK diyor ki, Zonguldak ekonomide Türkiye'nin 5'incisi, nüfusta ise 7'inci sırasındaymış. Geldiğimiz noktada 45'inci sıraya düşmüşüz. Biz bunu hak etmedik diyoruz. Diyoruz ki Zonguldak'ın 30 yılı kayıp... Bunun içerisinde 3 yıl süren MHP iktidarı da vardır. Ama şunu da vurgulamak lazımdır. O 3 yıl içerisinde Yalova, Kocaeli ve Düzce depremleri yaşanmasına rağmen, MHP'nin Zonguldak'tan bir milletvekili vardı ki Çaycuma Organize Sanayi, Ereğli Devlet Hastanesi, Rüzgarlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 17 s ağlık ocağı, Gökçebey küçük ölçekli sanayi sitesi, üzülmez Organize Sanayi Bölgesi bu arkadaşımızın çalışma ve çabaları ile başardığı projelerdir. İşte burada uzun süredir siyaset yapan bir kardeşiniz. Sorun neredeyse biliyoruz. Sorunun nereden çözüleceğini de biliyoruz" dedi.

"DEVLET SÖZÜ ALDIK; ZONGULDAK'A DEVLET POLİTİKASI UYGULAYACAĞIZ VE 14 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Zonguldak için verdiği sözü yerine getirmek için aday olduğunun altını çizen Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, "Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Bu gücü biz Genel Başkanımızdan aldık. 2015 yılında Zonguldak'a geldiğinde 'Zonguldak;'ın durumunu beğenmedim. Zonguldaklılara ve Zonguldak'a benim adıma söz ver, devlet projesi uygulayacağım' demiştir. Arkamızda devletin olduğunu bilerek diyoruz ki 8 bin TTK'ya, 4 bin rödevanslı sahalara, 2 bin kadın girişimci olmak üzere 14 bin arkadaşımıza iş bulacağımızı söylüyoruz. Genel Başkanımız, Zonguldak'a devlet politikası uygulayarak ayağa kaldıracağım demiştir. Genel Başkanımız sağ ve partimizin başındadır. O gün sözü alan kardeşiniz de Milletvekili Adayı olarak karşınızdadır" açıklamasında bulundu.

"MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEMİ ENGELLEYEMEYECEKLER"

Ayan sözlerine şöyle devam etti; "Kaderden öteye geçemeyiz. İki cihan bir araya gelse de bu kardeşinizin seçilmesini engelleyemezler. 23 Haziran akşamına kadar çalışacağım, sorunları, çözümleri ve projelerimi siz değerli hemşerilerime anlatacağım. 23 Haziran akşamında yatıp tevekkül edeceğiz. Çıkacak olan sonuca da razı olacağız. Gezdiğim gördüğüm yerlerde gördüklerimi samimiyetle söylüyorum ki, bu seçimin Zonguldak'taki favorisi MHP'dir. MHP Zonguldak'ta 2 milletvekili çıkartacaktır. Zonguldak buna hazır olsun. 3 milletvekili diğer partilerdeki arkadaşlarımıza kalacak onlara da hayırlı olsun."

Editör: Pusula Gazetesi