Zonguldak'ta 1,5 yıldır ayrı yaşadığı eşi Filiz Adalı'yı sopayla darbeden S.A'nın Savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılması kamuoyunda tepkiyle karşılandı

Türkiye'de kadınlara yapılan fiziki ve psikolojik şiddetler karşısında devletin koruyamadığı yönünde eleştiriler yapılıyor. Şiddet gören Filiz Adalı'nın devlet tarafından korunup korunamadığı Zonguldak'ta tartışma yarattı.
Filiz Adalı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü'nün verdiği her türlü destek imkanını reddettiği iddia edildi. Şiddet görmeye başladığı günden beri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün el uzattığı Filiz Adalı'nın hiçbir yardımı kabul etmediği, şiddet görmeden önce Müdürlüğün S.A'ya elektronik kelepçe takma teklifini de kabul etmediği iddia edildi. Filiz Adalı'nın bu diyaloglardan sonra şiddet gördüğü ifade edildi.
Eşini sopayla döverek darp ettiği Filiz Adalı'ya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tekrar ulaşarak yardım teklifinde bulundu. Filiz Adalı'nın bu yardımı da kabul etmediği ifade edildi.

Olay şöyleydi;

Geçen temmuz ayında, 19 yıldır evli olduğu ve 1,5 yıldır ayrı yaşadığı eşi S.A. hakkında şiddet gördüğü iddiasıyla savcılığa şikayetçi olan Filiz Adalı,"Artık sesimi duyurmak istiyorum. Yıllarca fiziksel ve cinsel şiddet gördüm. Öldürülmek istemiyorum. İsmimin öldürülen kadınlar arasında geçmesini istemiyorum" demişti. Geçtiğimiz akşam saatlerinde saldırıya uğrayan Filiz Adalı hastanede tedavi altına alınırken eşi S.A. da gözaltına alınmıştı. S.A. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği savcılıkta uzaklaştırma kararı ile serbest bırakıldı.