Devrek Devlet Hastanesinde 3 cihazın arızalı olduğu ortaya çıktı. Devrek Devlet Hastanesinde 2 röntgen ve bir de tomografi cihazının arızalı olduğu ortaya çıktı.

Hastanenin normal röntgen cihazının 2, diş röntgen cihazının da 6 aydır ve tomografi cihazının da 1,5 yıldır arızalı olması nedeniyle hastalar başka hastanelere sevk ediliyor. Sağlam olan 1 röntgen cihazı ise yeterli gelmeyip servislerde yoğunluğun oluşmasına neden oluyor.

Vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, "Aylardır hastanemizin cihazları arızalı. Geldiğimizde saatlerce burada bekliyoruz. Yetkililerden bu cihazların tamirini yaptırmalarını bekliyoruz, bizim başka hastanelere gidecek halimiz yok. Hastane yaptılar, cihatları arızalı olacak şey değil." diye tepki gösteriyorlar.

Öte yandan Devrek Devlet Hastanesinde Nöroloji, Beyin Cerrahi, Fizik Tedavi, Acil Pratisyen doktorlarına ihtiyaç duyulurken, Dahiliye uzmanının da tek olması nedeniyle yoğunluk yaşandığı gözlendi. Be nedenle de çoğu hastanın da Çaycuma ve Zonguldak hastanelerine gittikleri, belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi