Çaycuma Devlet Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatlara yenileri eklendi. Hastanede ilk defa ters omuz protezi ameliyatı ile kemik kıkırdak nakli ameliyatı gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir yıldır Çaycuma Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Volkan Tutuş bir yılda yaklaşık 500 ameliyata imza atarak Çaycuma halkına ve devlete hizmetini sürdürüyor. Ortopedi alanında ilklere imzasını atmaya devam eden Op. Dr. Volkan Tutus, 62 yaşındaki Fahriye Ayvaz isimli hastanın sağ omzunda bulunan Rotator Cuff Artropatisine bağlı Artroz (Omuz kaslarını çalışmamasına bağlı omuz Kireçlenmesi) için Reverse Omuz Protezi (Ters Omuz Protezi) ameliyatını gerçekleştirdi. Bu ameliyat Çaycuma Devlet Hastanesi'nde ilk, genel olarak Türkiye'de az gerçekleştirilen bir ameliyat olarak ifade edildi. Ameliyat sonrası hastamızın ağrıları geçtiği ve fizik tedavi sürecinde omuz hareketlerini tekrar kazanmaya başladığı öğrenildi.

Öte yandan Dr. Volkan Tutuş 50 yaşındaki Nuran Bilgin adlı hastaya Mozaikplasti (Otolog Osteokondral Transplantasyon) kemik-kıkırdak naklini başarı ile gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi