Tarım ve Orman Bakanlığı katkıları Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü desteği ile il genelinde kurulumu yapılacak 525 m2 büyüklüğünde 20 modern seralardan Devrek'te de kurulacak.
Devrek'e kurulumu planlanan seralar için yüzde 55 hibe desteği uygulanacak. 45 bin TL proje bedeli olan 525 m2 büyüklüğündeki sera için devlet projenin 25 bin TL'lik kısmını hibe edecek. Geri kal ücret ise çiftçi tarafından karşılanacak.
Devrek'te sera sayısının artışıyla Devrek tarımının bölge tarımında yavaş yavaş söz sahibi olmaya başlayacağına değinen Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim; " Tarım ve Orman Bakanlığımızın katkıları Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün desteği ile il genelinde yapılacak olan 525 m2 büyüklüğünde 20 modern seranın bir kaçı Devrek'te kurulacak. Kurulumu yapılacak olan bu seralar için çiftçimize yüzde 55 hibe desteği sağlanacak. 45 bin TL proje bedeli olan 525 m2 büyüklüğündeki sera için devlet projenin 25 bin TL'lik kısmını çiftçimize hibe edecek. projenin geri kalan bedeli ise çftçimiz tarafından ödenecek.
Tapusu olan ya da kiralama ile işlediği, arazi yapısı meyili sera kurulumuna uygun ve sulama yapabilmek için suyu olan araziye sahip çiftçilerimiz sera projesine başvuruda bulunabilirler. Proje hakkında bilgi sahibi olmak ve başvurmak isteyen çiftçilerimizi HES kodlarıyla birlikte müdürlüğümüze bekleriz.
Ayrıca bu proje için Devrek çiftçisi adına Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Zonguldak İl Tarim ve Orman Müdürümüze destekleri icin teşekkür ederim."