MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Madenci Anıtı'nda Zonguldaklılara seslendi. TTK'daki işçi açıklarına ve kurumun kapanma noktasına gelmesine de değinen Bahçeli, "Türkiye Taş Kömürü Kurumu millidir, Zonguldak'ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. TTK'nın kapanması veya kapasitesini azaltması hiç doğru değildir, tasvip ettiğimiz bir şey de olamayacaktır. Biliniz ki, alın terinizin heba olmasına seyirci kalamayız. Biliniz ki, emeklerinizin zayi olmasına sessiz duramayız. Biliniz ki, işinizi kaybetmenize tahammül edemeyiz" dedi.

Bahçeli, TTK ve işçi açıklarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Zonguldak'ın sorunlarını biliyoruz. Zonguldak'ı çok iyi tanıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun işçi yetersizliğinden dolayı kapanma aşamasına gelmesinden de derin bir üzüntü duyuyoruz. Bu kurum geçim kapısı, Zonguldak'ın ekmek teknesidir. TTK'nın kapanması veya kapasitesini azaltması hiç doğru değildir, tasvip ettiğimiz bir şey de olamayacaktır. Biliniz ki, alın terinizin heba olmasına seyirci kalamayız. Biliniz ki, emeklerinizin zayi olmasına sessiz duramayız. Biliniz ki, işinizi kaybetmenize tahammül edemeyiz.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu millidir, Zonguldak'ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Kömürün karasından ekmeğinizi çıkartıyorsunuz. Bu takdir edilecek, hürmet edilecek, hayranlıkla anılacak bir durumdur. Hakkınız olmayanı istemiyorsunuz.

Hak etmediğiniz bir şeyi beklemiyorsunuz. Zonguldak'ta tembellik tutunamaz, gevşeklik barınamaz, tufeyliler bulunamaz. Sizler çalışarak nefes alıyorsunuz, yerin altını umutlarınızla aydınlatarak çocuklarınızın nafakasını kazanıyorsunuz, tencerelerinizi emeklerinizle kaynatıyorsunuz. Sonuna kadar helal olsun, hepinizi kutluyorum. Zonguldak üreten, ülkesi için ter döken onurlu insanların yuvasıdır.

Bu yuvanın karartılmasına gönlümüz razı olmaz. Bu yuvanın hüznüne müsaademiz olamaz. Ne güzel de söylemiş şair Orhan Veli Kanık: Siyah akar Zonguldak'ın deresi.

Yüz karası değil, kömür karası.

Böyle kazanılır ekmek parası.

Bir başka şairimiz de diyor ya:

Uzun Mehmet'ten hediyedir taş kömür,

Uğrunda nice bedenler tüketti ömür.

Helalleşip evinden çıkar madenci,

Ekmeğini taştan çıkarır, dilinden şükür.

Gözlerde sevinç, alınlarda ter,

Yerin üstünde gün doğar, gün biter;

Alt tarafı karanlık, geceden beter.

Tüneller uzar, bölüm bölüm

Bir ihmal kadar yakındır ölüm.

Grizu yıllardır kanayan yara,

Kömür gibi el, yüz kapkara;

Alınlar ak, helaldir kazanılan para.

Elbette yerin üstü uyurken, yerin altı canlıdır.

Zonguldak gece gündüz işleyen bir cesaret ve hamiyettir.

Bazen olur gaz sızar, bazen olur grizu patlaması yürekleri yasa boğar.

Huzurlarınızda bugüne kadar pek çok maden kazasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.

Siz söyleyiniz, çok güçlü ve yüksek bir sesle şu sorularıma cevap veriniz;

Zonguldak'a sahip çıkacak mısınız? (Evet)

Emeğinize sahip çıkacak mısınız? (Evet)

Helal kazancınıza, tertemiz emeğinize sahip çıkacak mısınız? (Evet)

31 Mart'ta bu evetlerin hakkını vermek için Milliyetçi Hareket Partisi'ne destek verecek misiniz? (Evet)

Allah hepinizden razı olsun diyorum, sizlerle gurur duyuyorum, Zonguldak'a her zaman inanıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi