Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 2016 yılı Genç Çiftçi Büyükbaş Hayvancılık projesine başvuru yaparak 6 baş besi danası alan Meryem Sarıarslan'ın ilk buzağısı doğdu.
İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi personelleri tarafından ziyaret edilen Sarıarslan, diğer ineklerinden 3'ünün de gebe olduğunu ifade ederek, 'Projeye başvuru yapmadan önce hiç hayvanım yoktu. Bu proje sayesinde hayvancılık yapmaya başladım ve evime kazanç sağlama aşamasına geldim. Gelen hayvanların sağlığı yerinde olmakla beraber, buzağısını aldıktan sonra evimin ve özellikle çocuklarımın süt, yoğurt peynir ihtiyacını da karşılamaya başladım. Benim gibi ihtiyacı olan kişilerin bu projeden yararlanmalarını isterim" dedi.
Genç çiftçiyi ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri TETİK ise, bu tür projelerin genç çiftçilerin köye geri dönüş projesinin sahadaki başarı göstergesi olduğunu ifade ederek, "2018 yılı buzağı ölümlerini önleme ve hayvancılık yılı ilan edilmiş olup, bu projelerle ülkemizin ve ilimizin üretimine katkı sağlanmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bu tür projeler amacına uygun olarak uygulanmaya devam edecektir. Sevinç gözyaşı döken çiftçimizin bu tavrı bizi mutlu etmiştir, Unutmayalım ki bir buzağı doğar hane kazanır, halk kazanır, ülke kazanır" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi