Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki eğitim kurumları arasında düzenlenen "Dyned Dil Eğitim Programını En Etkili ve Verimli Kullanma Yarışması"nın ödül töreni, dün saat 10.00'da Kilimli Cumhuriyet Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. 4'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadar her şubede programı en verimli kullanan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Törene; Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakam Vekili Nevzat Daştan, Kilimli Belediye Başkanvekili Ahmet Özkan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, İl ve İlçe Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Kilimli Kaymakam Vekili Nevzat Daştan, yaptığı konuşmada, Vali Bektaş'a eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Dyned" ve "Robotik Kodlama" konularındaki hassasiyetlerinden ve katkılarından dolayı minnetlerini ve şükranlarını dile getirdi. Kaymakam Vekili Daştan, çalışma yapan öğrencilere, öğretmenlere ve kurum idarecilerine de ayrıca teşekkür etti.

Vali Erdoğan Bektaş da, açılışta yaptığı konuşmada, yabancı dil eğitiminin ve özellikle konuşma becerisinin önemini vurguladı ve bunun "Dyned Programı" ile ders dışı faaliyetleri devam ettirmek suretiyle başarılabileceğini, sadece okul ortamında başarılamayan noktaları Dyned Programı vasıtasıyla öğrencilerin hizmetine sunmaktan eğitim adına mutlu olduklarını ifade etti. Vali Bektaş, görev yaptığı bütün illerde programın kullanımına hassasiyet gösterdiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı okullarında ücretsiz olarak hizmete sunulan bu programın yaygınlaşması için çaba sarfedildiğini ve önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Vali Erdoğan Bektaş, programın ardından Kilimli Cumhuriyet Ortaokulu'nda incelemelerde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi