30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen depremin ardından başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Zonguldak Valiliği de harekete geçti. Bu kapsamda bin 850 koli gıda ve bin 200 battaniyeden oluşan yardım malzemeleri yüklenen iki TIR, yapılan törenle İzmir'e uğurlandı.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ve kızılay gönülleri topluluğu katıldı.

Valilik binası önünde düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, "Güzel İzmir'imiz de büyük bir deprem faciası yaşadık.
Ülkemiz maalesef deprem kuşak'ı üzerinde olan bir bölgededir. Çok sayıda yerleşim yerimiz deprem riskini çok zaman yaşamaktadır. Ve zaman zaman da bunun olumsuz sonuçlarını görüyoruz. Bu bize şunu hatırlatıyor, "Biz kurallara uyarsanız depremin size bir zararı olmaz. Kurallara uymadan yaparsanız yapılarınızı bunun karşılığında sıkıntısını görürsünüz." Yaşanan depremlerde canlarımızı kaybettik binalar yıkıldı. Ülkemiz depremin daha sonraki mücadelesinde çok iyi organize oluyoruz. Bu alanda yetişmiş elemanlarımız var ancak bize düşen mümkün olduğunca bu aşamaya getirmeden alacağımız tedbirlerle depremi en az hasarlarla atlatacak şekilde sağlam yapılarla yapacak anlayış içerisinde olmamız lazım. Herkese görev düşüyor. Bunu sadece devletin sorumlulu gibi algılarsak sıkıntı yaşarız. Herkes kurallara uyarsa ve kamuda bunun denetimini yaparsa bir sıkıntı yaşamayız. Şu anda mağdur konumda olan evleri yıkılan zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize de Zonguldak olarak bir ilk uzattık. Bu gün iki tırla göndereceğimiz bin 850 koli gıda ve bin 200 battaniyeden oluşan yardım malzemeleri göndereceğiz. Yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun tarafından dua edilmesinin ardından yardım tırları yola çıktı.